Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Museoratikalla Eiraan ja Punavuoreen

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6176

  oletus Museoratikalla Eiraan ja Punavuoreen

  Kesän kiskotyöt vievät myös HKL-Raitioliikenteen ja Oy Stadin Ratikat Ab:n museoratikan poikkeusreitille 11.6. alkaen. Kierroksen lähtöpaikkana säilyy edelleen linja 1:n päätepysäkki Havis Amanda Kauppatorilla, mutta ympyräreitti kulkee nyt Kaivopuiston, Eiran ja Punavuoren maisemissa.

  ”Itse asiassa tällaista hiukan pidempää reittiä ovat monet matkustajat toivoneet”, museoratikkaliikenteen puuhamies Daniel Federley kertoo. Uudistunut kierros kestää noin 20 minuuttia ja matkalle lähdetään Kauppatorilta kaikkina kesäviikonloppuina puolen tunnin välein klo 10–17. Juhannuksen museoratikka kuitenkin lomailee.

  Museoratikkaliikenne hoidetaan vuonna 1930 valmistuneella ASEA:n moottorivaunulla, joka palveli helsinkiläisiä vuoteen 1975 asti, sekä kauniin ilman suosikilla, avoimella kesäperävaunulla. Avoperävaunu on aito stadilainen, joka valmistui Hietalahden laivatelakalla vuonna 1919. Linjaliikenteessä se kulki olympiakisakesään 1952 asti.

  Kierroksen hinta on 5 euroa. HSL:n liput eivät käy erikoislinjalla eikä museoratikkamatkaa voi maksaa matkakortilla.

  Lisätietoja
  http://www.stadinratikat.fi/ tai Daniel Federley, Oy Stadin Ratikat Ab, puh. 040 702 8488.  Lue uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 06.06.2011 kello 16:03. Syy: päivitetty

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •