• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Matalalattiainen väliosa myös osaan vanhimmista nivelraitiovaunuista

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL suunnittelee matalalattiaisen väliosan lisäämistä kymmeneen 1970-luvulla valmistettuun nivelraitiovaunuun niiden peruskorjauksen yhteydessä. HKL:n johtokunta hyväksyi hankkeen 22.6. Toteutuakseen hanke vaatii vielä kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston käsittelyn.

Matalalattiaisilla väliosilla tavoitellaan esteettömän kaluston lisäämistä raitioliikenteessä sekä yksittäisten vaunujen matkustajakapasiteetin kasvattamista. Peruskorjaus ja väliosan lisääminen kasvattaa vaunujen käyttöikää merkittävästi.

Esteettömän liikkumisen helpottamiseksi HKL-Raitioliikenne on jo aiemmin tilannut 42 nivelraitiovaunuun asennettavat matalalattiaiset välisosat ja peruskorjannut suuren osan raitiovaunupysäkeistä. Näiden 1980-luvulla valmistettujen nivelvaunujen asennuksista on nyt tehty noin 35, kaikkien vaunujen asennus saadaan tehtyä tämän vuoden loppuun mennessä.

Kun kaikki väliosat on asennettu, on HKL:llä kaikkiaan 52 matalalattiaisella väliosalla varustettua nivelraitiovaunua kokonaan matalalattiaisten vaunujen lisäksi.

Lisätietoja hankkeesta on HKL:n johtokunnan esityslistassa 22.6.2011: www.hkl.fi/johtokunta



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös