• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL:n matkakortti on myös älykäs kisapassi

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HSL:n matkakortti on myös älykäs kisapassi

Matkakortti toimii paitsi joukkoliikenteen matkalippuna, myös kisapassina parhaillaan Helsingissä käytävissä purjehduksen EM-kisoissa. Open Europeans -kisojen kilpailijat, henkilökunta ja lehdistö käyttävät korttia ruokasetelinä, henkilökorttina ja kulunvalvontajärjestelmän osana.

Henkilökunta lukee kisapassin tiedot helposti Nokian C7 -puhelimilla, jossa on NFC-toiminnallisuus. NFC eli lähitunnistusteknologia mahdollistaa tietojen lukemisen kortilta pelkällä puhelimen kosketuksella.

Open Europeans -kisoissa testataan, miten HSL:n matkakortti soveltuu muuhunkin kuin matkalipuksi. Pilotti kuuluu EU-rahoitteiseen Smart Urban Spaces -hankkeeseen. Forum Virium Helsinki vastaa pilotin suunnittelusta ja koordinoinnista.

Kisalogistiikkasovelluksen on toteuttanut Bonwal Oy yhteistyössä Forum Virium Helsingin, EM-kisaorganisaation ja HSL:n kanssa. Nokia tarjoaa pilottiin puhelimet.

Open Europeans -kisat jatkuvat Hernesaaressa 15.7. asti. Kilpailuihin osallistuu noin 800 purjehtijaa 70 maasta.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös