• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Korjauksia aikataulukirjan tietoihin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Korjauksia aikataulukirjojen tietoihin

Espoon aikataulukirja

Espoon linjan 27 kaikki sunnuntain vuorot ovat N-vuoroja ja lähtevät Jorvista, ei Espoontorilta.

Espoon linjan 86 T-vuorojen päätepysäkki on Espoon asema, ei Espoon tori kuten aikataulukirjan selitetekstissä sanotaan.

Linjan 150 (Helsinki - Kivenalahti - A-vuorot Tillinmäki) lähtö Kampista ma - pe klo 14.11 on normaali vuoro, ei A-vuoro kuten aikataulukirjaan on merkitty.

Linjan 165 (Kamppi – Kauklahti) aikataulusta puuttuu V-kirjain seuraavien vuorojen kohdalta Kauklahden asemalta ma – pe:
klo
15.09
15.39
15.54
16.09
16.39
17.14
V-vuorot ajetaan Länsiväylää Espoonlahden liittymään asti ja Kivenlahden ja Kauklahden teollisuusalueiden kautta. V-vuorot eivät aja Saunalahden eikä Kurttilan kautta.

Helsingin aikataulukirja ja linjakartta

Linjan 21V pysäkkiluettelossa Melkonkujalta on virhe. Bussi ajaa Lauttasaaresta keskustaan reittiä Ruoholahdenkatu–Lapinrinne–Kampin terminaali–Arkadiankatu. Kampin terminaalissa bussi pysähtyy vain matkustajien jättämistä varten. Muut pysäkit ovat Lapinrinne (1233) ja Arkadian puisto (1272). Bussi ei siis pysähdy pysäkillä Kamppi (M).

Linjan 23N pysäkkiluettelossa on virheellisesti ilmoitettu pysäkille "2145 Porvoonkatu" väärä reittikatu. Oikea reittikatu on Sturenkatu.

Linjan 52 pysäkkiluettelossa on lueteltu 52V-tunnuksella ajettavan linjan pysäkit. Nämä pysäkit ovat vain reitin V käytössä: Saunalahti, Kuusiniementie, Kuusisaarenkuja ja Pyhän Laurin tie.

Juna-aikataulut Puistolasta Helsinkiin ovat virheelliset Helsingin aikataulukirjassa. Oikeat lähtöajat saa Riihimäki - Helsinki aikataulusta (pdf, 104 kB: Näytä liitetiedosto Juna_aikataulut_Riihimaki_Helsinki.pdf).

Helsingin linjakartassa Aamuyölinjoja esittävässä kartassa on virhe. Linja 39N ei aja Munkkiniemen eikä Munkkivuoren kautta. Linjan reitti kulkee: Topeliuksenkatu - Mannerheimintie - Vihdintie - Pitäjänmäentie - kartassa mainitun reitin mukaan ja Malminkartanon lenkki ajetaan vastapäivään. Linjan 14 reitti on virheellinen. Uusi reitti kääntyy Merikadulta Kapteeninkadulle eikä sitä ajeta enää Neitsytpolun ja Pietarinkadun kautta. Myös aamuyönlinjojen lähtöajoissa on virheitä. Aikataulukirjan lähtöajat ovat oikein.

Vantaan aikataulukirja

Linjan 741N reittikatuluettelosta puuttuu Jakomäentie. Bussi ajaa reittiä:
Rautatientori - Hakaniementori - Hämeentie - Kustaa Vaasan tie – Lahdenväylä – Jakomäentie - Huokotie - Kuussillantie - Hakunilantie - Koulutie - Itä-Hakkilan tie - Pohjanrinne - Itäinen Valkoisenlähteentie - Kivipyykintie.

Yhdistelmän 760–780U K-reitin kuvauksessa on virhe aikataulukirjassa, bussi ei aja Jokiniementietä. Bussin oikea K-reitti on Kuninkaanmäen kautta reittiä; ...- Lahdenväylä - Vanha Porvoontie - Sääskitie - Korennontie - Vanha Porvoontie - Jokivarrentie -... /

Keravan lähtölaiturikartassa on virheellisesti kerrottu linjojen 933 Kilta (-Hyrylä) ja 973K terveyskeskus lähtölaituri 4. Vuorot lähtevät laiturista 2.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Korjaustiedotteen ensimmäisessä päivityksessä 21V menee Arabiankadun kautta... Ehkäpä korjataan Arkadiankaduksi.
 
Ja en usko että h45:lla on tänä vuonna korkeita lähtöjä kun ei ollut viime vuonnakaan
 
Miten ne onnistuu aina saamaan kirjan täydeltä typeriä virheitä. Jos kaksi JLF:läistä oikolukisi sen ennen painamista niin olisi virheetön kirja :D
 
Miten ne onnistuu aina saamaan kirjan täydeltä typeriä virheitä. Jos kaksi JLF:läistä oikolukisi sen ennen painamista niin olisi virheetön kirja :D

Tällainen on ero, kun toiset tekee palkkatyönä ja toiset sydämellä.
 
Jos kaksi JLF:läistä oikolukisi sen ennen painamista niin olisi virheetön kirja :D

Jos jotkut tuntevat olevansa noin hyviä oikolukijoita ja ylimääräistä aikaa on, niin kannattaa varmaan tarjota palveluitaan HSL:n viestintään ;) Tosin aikataulukirjan painamisen jälkeen tehtyjä muutoksia, kuten tässä mainitut 165:n iltapäivän V-vuorojen palauttaminen ja h21V:n reittimuutos, ei voi saada kirjaan oikein millään :)
 
Sanoisin, että hiukan ylimielinen vastaus kuukankolta. HKL:llä oli aika, jolloin siellä osattiin molempia kotimaisia eikä materiaaleissa ollut juuri virheitä. Se aika on ohi eikä koskaan enää palaa, mutta ei sitä pidä ylimielisyydellä puolustella. Sellaisia "21V Arabiankadulla"-tyyppisiä virheitä nyt vaan ei saa tulla, ja kyllä ne pitää voida huomata ilman, että innokkaat harrastajat niistä joutuvat huomauttamaan.

Ihmettelen vähän myös aikataulukirjojen painatusaikataulua. Ovathan ne suuria tilauksia, mutta jos ne on tarkoitus saada elokuussa jakoon, niin tuskin niiden stop-press nyt ennen toukokuuta on. Ja jos on, kannattaisi kilpailuttaa painotaloja vähän ankarammin. Mistä päästäänkin sitten siihen, että on erikoista, jos tällaisia 165V:n palautuksia tehdään vain parin kuukauden varoitusajalla eli toukokuussa ei tiedetä, mitä elokuussa ajetaan. Okei, jos siellä on tehty joku moka kun ne vuorot on poistettu ja asiakaspalautteen tai muun takia se moka myönnetään ja korjataan, niin onhan se hyvä juttu ja nopea toiminta on merkki joustavuudesta eli sinänsä ihan jepa. Mutta silti tuo antaa aika poukkoilevan kuvan toiminnasta.
 
Sanoisin, että hiukan ylimielinen vastaus kuukankolta. HKL:llä oli aika, jolloin siellä osattiin molempia kotimaisia eikä materiaaleissa ollut juuri virheitä. Se aika on ohi eikä koskaan enää palaa, mutta ei sitä pidä ylimielisyydellä puolustella.

Mitä ylimielistä vastauksessani mielestäsi oli? Minä luulen, että jos nämä aikataulukirjan tekijät ovat tiedostaneet virheiden määrän suhteessa entisaikoihin, niin he todennäköisesti olisivat jopa tyytyväisiä, jos joku asiantunteva voisi auttaa heitä löytämään virheet ajoissa.
 
Mitä ylimielistä vastauksessani mielestäsi oli?

Mä tulkitsin sellaiset ilmaukset kuin "tuntevat olevansa noin hyviä oikolukijoita", "ylimääräistä aikaa" ja "kannattaa tarjota palveluitaan" ylimielisiksi, vähätteleviksi ja alentuviksi. Ehkä niitä ei ollut sillä tavoin tarkoitettu. Joka tapauksessa suotavaa olisi, että oikoluku hoituisi ihan siellä HSL:ssäkin, eikö vaan?
 
Mä tulkitsin sellaiset ilmaukset kuin "tuntevat olevansa noin hyviä oikolukijoita", "ylimääräistä aikaa" ja "kannattaa tarjota palveluitaan" ylimielisiksi, vähätteleviksi ja alentuviksi. Ehkä niitä ei ollut sillä tavoin tarkoitettu. Joka tapauksessa suotavaa olisi, että oikoluku hoituisi ihan siellä HSL:ssäkin, eikö vaan?

Ei ollut tarkoitettu.

Tietysti suotavaa olisi, että oikoluku hoituisi HSL:ssä, mutta sen oikoluvun jäljiltä tämä ketju on syntynyt, joten tarve pätevälle oikolukijalle on selvästi olemassa :)
 
Takaisin
Ylös