• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Automaattimetroprojekti viivästymässä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helsingin metron automatisointiprojekti on viivästymässä tähän asti ilmoitetusta aikataulustaan. Kyseessä on vaativa integraatioprojekti, jossa yhdistetään uutta teknologiaa olemassa oleviin ratkaisuihin ja kalustoon. Aiemmin automatisointia ei ole toteutettu vanhoihin juniin tai yhtä pohjoisiin olosuhteisiin kuin Helsingin metro.

Viivästys aiheutuu siitä, että hankkeen lopullinen suunnittelu ei ole edennyt sille asetetun aikataulun mukaisesti. Myös esimerkiksi Vuosaaren laituriovikokeilun alkaminen on lykkääntynyt toistuvasti.

Projekti on tähän mennessä edennyt mm. niin, että ensimmäinen vanha metrojuna on saatu varustettua automaattiajoon. Juna kulkee Vartiokylän metrovarikon testiraiteella automaatin ajamana.

Metron automatisoinnin tilaaja HKL ja toimittaja Siemens neuvottelevat parhaillaan keinoista, joilla automatisointiprojektin onnistuminen varmistetaan.

Alkuperäisen aikataulun mukaisesti Helsingin metron automatisoinnin pitäisi olla valmis alkuvuodesta 2014.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös