• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Metron huoltoraide rakenteilla Vuosaaressa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vuosaaressa rakennetaan parhaillaan metron uutta huoltoraidetta. HKL rakentaa metroaseman ja Vuosaaren sataman välille 1,4 kilometrin mittaisen raiteen, joka yhdistää metroradan satamaraiteistoon. Huoltoraide ja satamaraiteisto yhdessä muodostavat huoltoraideyhteyden metrosta päärataan.

Huoltoraideyhteys on tarpeellinen muun muassa raskaiden rata- ja asemamateriaalien sekä isojen radan rakennus- ja kunnossapitokoneiden kuljettamiseen. Myöhemmin rataa tullaan käyttämään myös Länsimetron rakentamiseen liittyviin tarvike-, laite- ja työkonekuljetuksiin.

Nykyinen huoltoraide kulkee Oulunkylästä Viikin kautta metrovarikolle Roihupeltoon. 1930-luvulla rakennettu raide on Viikin rataosuudella peruskorjauksen tarpeessa. Vuosaaren satamaalueen ratayhteydet mahdollistivat peruskorjauksen sijasta kokonaan uuden, huomattavasti lyhyemmän huoltoraiteen rakentamisen Vuosaareen.

Vuosaaren huoltoraidetta ei oteta matkustajakäyttöön. Radan rakennustyöt eivät vaikuta metroliikenteeseen.

Huoltoraiteen rakennustyöt valmistuvat lokakuun alkuun mennessä.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös