• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Rakkauden sanoja raiteilla

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Rakkauden sanoja raiteilla

Runot nousevat raiteille jo seitsemättä kertaa. Runoja voi lukea viikon lopulta lähtien ratikoissa, metrovaunuissa ja -asemilla sekä lähijunissa. Raiderunoja julkaistaan myös Runokuun verkkosivuilla.

Kulttuuriratikka muuttuu tiistaina 30.8. runoratikaksi. Vajaan tunnin mittaiselle runokierrokselle lähdetään Töölön hallin pysäkiltä klo 16.22. Helsinki Poetry Connection -yhteisön nuoret runoilijat Rauhatäti, Antiolla ja Kasper Salonen vauhdittavat matkantekoa. Ilottelun juontaa Tuukka Terho. Runoratikka liikennöi 7B:n reittiä.

Tiistaiseen tempaukseen osallistuvat myös HSL:n matkalippujen tarkastajat ja HKL:n raitiovaununkuljettajat, jotka jakavat matkustajille runokortteja.

Runoja raiteilla on HSL:n, Nuoren Voiman Liiton, Helsingin kaupunginkirjaston, Kulttuuritehdas Korjaamon sekä HKL:n ja VR:n yhteistyön tulos.

Kiitos kuuluu kuitenkin ennen kaikkea runoilijoille, jotka ovat antaneet runonsa käyttöön. Tämänvuotiset sanataiturit ovat Katriina Ahonen, Elsa Boström, Mikael Brygger, Niina Hakalahti, Pentti Holappa, Jukka Itkonen, Markus Jääskeläinen, Sanna Karlström, Eeva Kilpi, Arto Lappi, Tittamari Marttinen, Heikki Niska, Maria Nyberg, Jyrki Pellinen, Tommi Parkko, Joni Pyysalo, Risto Rasa, Mirkka Rekola, Eira Stenberg, Ilpo Tiihonen ja Caj Westerberg.

Runoja raiteilla -tempauksen esikuvana on Lontoossa vuonna 1986 aloitettu ja suuren suosion saavuttanut Poems on the Underground -tapahtuma, josta ilmiö levisi ympäri maailman.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös