• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Lippulajitutkimus raitiovaunuissa ja metrossa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HSL tekee raitiovaunuissa ja metrossa lippulajitutkimusta syys-lokakuussa. Tutkimuksella selvitetään matkustajien käyttämät lippulajit, heidän asuinkuntansa ja keskimääräinen matkan pituus näissä liikennevälineissä. Tutkimus alkaa raitiolinjoilla 5.9. ja metroasemilla 3.10. Kerrallaan tutkitaan yhden raitiolinjan tai yhden metroaseman matkustajia.

Käytännössä tutkimuksen tekevät HSL:n matkalippujen tarkastajat tarkastustyön ohessa. He pyytävät raitiovaunuun tai metron laiturialueelle tulevia matkustajia esittämään matkalippunsa ja kertomaan asuinkuntansa sekä matkansa määräpysäkin tai -aseman.

HSL toivoo matkustajien suhtautuvan myönteisesti tutkimukseen ja pitävän matkalippunsa helposti saatavilla. Näin tutkimustyö sujuu ilman tarpeettomia viivytyksiä.

Lippulajitutkimuksella saadaan tietoa lipputyypeistä ja asuinkunnista myös avorahastuksella toimivissa liikennevälineissä. Tietoja tarvitaan liikenteen suunnittelussa ja kehittämisessä sekä HSL:n jäsenkuntien rahoitusosuuksien määrittämisessä.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös