Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: HSL perustaa uusia runkolinjoja joukkoliikenteen pääyhteyksien vahvistamiseksi ja linjaston selkeytt

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8725

  oletus HSL perustaa uusia runkolinjoja joukkoliikenteen pääyhteyksien vahvistamiseksi ja linjaston selkeytt

  HSL perustaa uusia runkolinjoja joukkoliikenteen pääyhteyksien vahvistamiseksi ja linjaston selkeyttämiseksi

  HSL:n tuoreet suunnitelmat listaavat tärkeimmät poikittaisen joukkoliikenteen ja runkolinjaston kehittämistoimet pääkaupunkiseudulla seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tavoitteena on parantaa ja selkeyttää linjastoa, nopeuttaa matkantekoa ja vastata kasvavaan kysyntään.

  Liikenteen kasvu on ennusteiden mukaan voimakkainta poikittaissuunnassa. Nykyisellään joukkoliikenteen kulkutapaosuus on tässä suunnassa muuta joukkoliikennettä pienempi. Parhaat mahdollisuudet lisätä joukkoliikenteen käyttöä on poikittaisessa joukkoliikenteessä, kun sen toimintaedellytyksiä parannetaan.

  Helsingin seudun joukkoliikenne rakentuu tulevaisuudessa raideliikenteen varaan. Se muodostaa joukkoliikenteen kivijalan, mutta sitä täydentämään tarvitaan toimiva, busseilla liikennöitävä runkolinjasto. Bussien runkolinjat keskittyvät poikittaiseen liikenteeseen ja raideliikenteen vaikutusalueen ulkopuolella myös säteittäisille linjoille.

  Kehä I:n taso on joukkoliikenteen kilpailukyvyn kannalta tärkein poikittaisliikenteen kehityskäytävä. Vuonna 2006 aloittanut Jokeri-linja on saavuttanut matkustajien suosion poikittaisliikenteen runkolinjana ja sen matkustajamäärät ovat kasvaneet noin 40 %. Uusi poikittainen runkolinja, Jokeri 2, Vuosaaren, Malmin ja Myyrmäen välille on tehokkain yksittäinen toimenpide, jolla voidaan parantaa poikittaisliikenteen yhteyksiä.

  HSL:n suunnitelmissa vuosille 2012–2022 esitetään lukuisia kehittämistoimenpiteitä. Merkittävimpiin poikittaisliikenteen käytäviin perustetaan nykyisen Jokeri-linjan kaltaisia runkolinjoja. Pasilan tasolle on suunniteltu työnimellä Jokeri 0 viiden minuutin välein kulkeva linja Herttoniemestä Munkkivuoreen. Lisäksi Tiedelinjan tarjontaa vahvistetaan niin, että saadaan toimiva runkoyhteys Tapiolan ja Pasilan välille.

  Myyrmäen ja Espoon välisiä yhteyksiä parannetaan aluksi lisäämällä vuoroja Vantaankosken ja Westendinaseman väliä liikennöivälle linjalle 510 ja myöhemmin ulottamalla Jokeri 2 Matinkylään asti. Vantaan tuleva Jokeri pohjautuu nykyisiin linjoihin 62 (Mellunmäki–Hakunila–Tikkurila) ja 52 (Tikkurila–Ylästö–Myyrmäki). Säteittäisiä runkolinjoja perustetaan Aviapoliksesta, Vantaankoskelta ja Kivistöstä Kamppiin sekä Leppävaarasta, Kivenlahdesta ja Soukasta Matinkylään. Lisäksi runkolinja tulee Tikkurilan ja Kalasataman välille.

  Taajaan kulkevat runkolinjat houkuttelevat matkustajia

  Kansainväliset kokemukset joukkoliikenteen runkolinjastoista ovat kannustavia. Runkolinjastoratkaisuilla on saatu merkittäviä hyötyjä: matka-ajat ovat lyhentyneet 20–50 % ja matkustajamäärät nousseet välittömästi runkolinjan aloittaessa. Muutamassa vuodessa matkustajia on saatu 30–50 % lisää, joissakin kohteissa jopa 100 prosenttia. Jotta tähän päästään, runkolinjoilla tulee olla tiheä vuoroväli, nopea liikennöinti, kattava liikennöintiaika ja sujuvat vaihdot.

  HSL:n suunnitelman mukaan alueen runkolinjasto koostuu 11 bussilinjasta, joiden liikennöinnille ja kalustolle on määritelty konkreettiset vaatimukset. Runkolinjojen vuoroväli saa olla korkeintaan 10 minuuttia ja niiden on oltava liikenteessä klo 6.30–0.00. Bussien ja pysäkkien tulee olla esteettömiä ja linjojen helposti tunnistettavia.  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 21.09.2011 kello 10:42. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Uusia varikkoratkaisuja
  kirjoittanut antti foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 181
  Viimeisin viesti: 22.02.2020, 10:55
 2. HKL: Uusia bussipysäkkejä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 05.11.2009, 14:20
 3. Uusia pikavuoropysäkkejä
  kirjoittanut Epa foorumissa Kauko- ja tilausliikenne
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 29.10.2009, 23:38
 4. Uusia ratikkapostikortteja
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 28.09.2006, 21:39
 5. Uusia metrokuvia
  kirjoittanut juhanahi foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 09.03.2006, 12:28

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •