• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Autottomana päivänä joukkoliikenneliput kampanjahintaan

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Autottomana päivänä joukkoliikenneliput kampanjahintaan

HSL tarjoaa Autottomana päivänä 22.9. kerta- ja arvoliput kampanjahintaan euron per vyöhyke. Lisäksi Narinkkatorilla pääsee nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta. Autottoman päivän idean mukaisesti HSL kannustaa miettimään arjen liikkumistapoja ja niiden valintaa: onko omalla autolla kulkeminen aina perusteltua vai kannattaisiko auto ainakin toisinaan vaihtaa joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn tai kävelyyn.

Narinkkatorilla tapahtuu klo 9–18

Kampin Narinkkatorilla on runsaasti ohjelmaa Autottoman päivän kunniaksi. Aamupäivällä on lapsille suunnattua ohjelmaa, mm. Aarne Alligaattori ja Viidakkorumpu sekä Helsingin poliisisoittokunnan Nallekopla. Iltapäivän musiikkiohjelmasta vastaavat mm. Poliisisoittokunta sekä lauluntekijä–muusikko Suvi Isotalo, joka tarjoaa maistiaisia Kulttuuriratikan ohjelmasta.

Tietoiskuissa ja infoteltoilla kerrotaan kestävästä liikkumisesta. Kimppakyytejä esittelee GreenRidersin toimitusjohtaja Oskari Räisänen. Lisäksi esittelyssä on eri liikennemuotojen yhteiskäyttö- ja maksujärjestelmä Moveeba ja kysyntäohjatun kutsujoukkoliikenteen pilottihanke Metropol. Lavaohjelman juontaa Mikko ”Peltsi” Peltola.

Uusix-verstaan polkupyörähuutokaupasta voi hankkia itselleen pyörän edullisesti ja Helkaman polkupyörien testiradalla voi kokeilla lastenpyöriä ja erilaisia Jopoja. Polkupyörien rompetorilla on tarjolla pyörän korjausapua ja tarvikkeiden vaihtotori. Narinkkatorilla on myös Paikallisliikennepäivien uuden bussikaluston näyttely.

Joukkoliikenteessä matkustetaan kampanjahinnoin

Totuttuun tapaan Autottomana päivänä matkustetaan Helsingin seudun joukkoliikenteessä alennetuin hinnoin. Kerta- ja arvoliput maksavat euron per vyöhyke. Kaupunkien sisäiset matkat maksavat euron, seutuliput ja kahden vyöhykkeen lähiseutuliput 2 euroa ja koko alueen kattava kolmen vyöhykkeen lähiseutulippu 3 euroa. Lasten ja alennusryhmien liput saa puoleen hintaan. Normaalit voimassaoloajat ja vaihto-oikeus koskevat myös Autottoman päivän lippuja.
Lue lisää Autottoman päivän lipuista

Autoton päivä kannustaa ympäristöystävälliseen liikkumiseen

Autoton päivä on osa Euroopan unionin Liikkujan viikkoa, jota vietetään vuosittain 16.–22.9. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja pysyviä toimenpiteitä kestävämmän liikkumisen puolesta. Tämän vuoden teemana on ”Valitse viisaasti liikenteessä”. Autotonta päivää vietetään Suomessa 12. kertaa.

Autottoman päivän Narinkkatorin järjestelyistä vastaa HSL yhteistyökumppaneinaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Helsingin kaupungin rakennusvirasto/pysäköinninvalvonta, Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys, Liikenneturva, Helsingin Polkupyöräilijät ry, Pyöräilykuntien verkosto ry, Helkama, Taksiliitto, Helsingin taksiautoilijat ja pääkaupunkiseudun taksitarkastajat, VR lähiliikenne, City Car Club, Euroopan unioni, Oliivi Autot Oy ja Metro-lehti.

Autottoman päivän ohjelma



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös