Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Joukkoliikenteen pitää olla turvallista sekä henkilöstölle että matkustajille

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8800

  oletus Joukkoliikenteen pitää olla turvallista sekä henkilöstölle että matkustajille

  Joukkoliikenteen pitää olla turvallista sekä henkilöstölle että matkustajille

  ”Joukkoliikenteellä on suuri merkitys Helsingin seudun asukkaiden arjen sujuvuudessa ja helppoudessa. Turvallisuus on tärkeä osa liikkumisen laatua. Joukkoliikenteessä matkustamisen ja työskentelyn pitää olla turvallista kaikille ikään ja taustaan katsomatta.”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi painottaa.

  HSL on käynnistänyt strategiatyön joukkoliikenteen turvallisuuden kehittämiseksi. Edellinen turvallisuusstrategia on vuodelta 2007. Nyt käynnistyneeseen työhön ovat vaikuttaneet osaltaan bussinkuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt Helsingin seudulla. HSL selvittää parhaillaan yhteistyökumppaneiden kanssa toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa henkilöstön, matkustajien, omaisuuden ja yleisen toimintaympäristön turvallisuutta. Työn tuloksena syntyy erilaisia toimenpidesuosituksia vuoteen 2016 asti.

  Me kaikki vaikutamme turvallisuuteen

  ”Turvallisuus on meidän yhteinen asia. Onneksi siihen voimme vaikuttaa kaikki me, jotka joukkoliikenteessä matkustamme. Turvallisuus syntyy yksinkertaisista asioista: käyttäydytään hyvin, huomioidaan muut ihmiset ja kohdellaan toisia kunnioittavasti. Lisäksi on hyvä hallita perusasiat: esimerkiksi miten pysäytän bussin oikein tai toimin lastenvaunujen kanssa liikennevälineessä” Rihtniemi sanoo.

  Kaikenlaisissa häiriötilanteissa HSL:n perusohje matkustajalle on kääntyä kuljettajan puoleen. Kuljettajan tehtävänä on huolehtia asiakaspalvelusta ja turvallisesta matkasta. Vakavissa häiriötilanteissa kuljettaja voi tarvita apua. Tällaisten tilanteiden varalle HSL suunnittelee turvanapin käyttöönottoa kaikissa HSL:n busseissa ensi vuoden aikana. Kuljettaja saisi turvanapin kautta välittömästi yhteyden vartijaan, joka saisi samalla automaattisesti kulkuneuvon sijaintitiedot. Samalla kaikki linjat tulisivat vartiointipalvelun piiriin, kun nyt vartiointi on keskittynyt asemille ja laitureille.

  ”Poliisilla on päävastuu yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta. Joukkoliikenne on kuitenkin vain yksi osa kaupunkiympäristöä. Helsingin seudun yleisen turvallisuuden parantamisessa onkin tärkeää entistä tiiviimpi yhteistyö monien eri toimijoiden kesken”, Rihtniemi sanoo.  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 18.10.2011 kello 12:40. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Vastauksia: 15
  Viimeisin viesti: 11.12.2013, 22:03
 2. HKL: Lehtikeli pitää kiskot liukkaina
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 14.09.2009, 14:00
 3. Hölmöä kun on sekä Rautatieasema että Kamppi
  kirjoittanut kemkim foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 10
  Viimeisin viesti: 28.01.2007, 11:47
 4. Nyt jokainen voi olla suunnittelujohtaja
  kirjoittanut vristo foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 12
  Viimeisin viesti: 07.08.2006, 11:58
 5. Turvallista matkaa... Kunhan halvalla päästään
  kirjoittanut tkp foorumissa Kauko- ja tilausliikenne
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 26.06.2006, 17:51

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •