• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL:n lippulajitutkimus alkaa metrossa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HSL:n lippulajitutkimus alkaa metrossa

HSL on tehnyt syyskuussa lippulajitutkimusta raitiovaunuissa ja lokakuun alussa tutkimus siirtyy metroasemille. Tutkimuksella selvitetään matkustajien käyttämät lippulajit, heidän asuinkuntansa ja keskimääräinen matkan pituus ko. liikennevälineessä.

Käytännössä tutkimuksen tekevät HSL:n matkalippujen tarkastajat tarkastustyön ohessa. He pyytävät metron laiturialueelle tulevia matkustajia esittämään matkalippunsa ja kertomaan asuinkuntansa sekä matkansa määräaseman. Kerrallaan tutkitaan yhden metroaseman matkustajia.

HSL toivoo matkustajien suhtautuvan myönteisesti tutkimukseen ja pitävän matkalippunsa helposti saatavilla. Näin matka pääsee jatkumaan ilman tarpeettomia viivytyksiä.

Lippulajitutkimuksella saadaan tietoa lipputyypeistä ja asuinkunnista myös avorahastuksella toimivissa liikennevälineissä. Tietoja tarvitaan liikenteen suunnittelussa ja kehittämisessä sekä HSL:n jäsenkuntien rahoitusosuuksien määrittämisessä.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös