Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: VR valmistautuu talveen monin keinoin

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8735

  oletus VR valmistautuu talveen monin keinoin

  VR valmistautuu talveen monin keinoin

  VR-konserni on tehnyt paljon, jotta junat kulkisivat ensi talvena luotettavammin kuin kahtena edellistalvena. Kaluston kunnossapidossa on uusittu käytäntöjä. Helsingin ratapihan ruuhkaa helpotetaan uusilla liikennöintimalleilla. Kaukojunien aikatauluihin lisätään pelivaraa. Häiriötilanteiden varalta on tehty erilaisia valmiussuunnitelmia.

  VR on uusinut kaluston kunnossapidon käytäntöjä niin, että junat kestävät teknisesti paremmin talven haastavat olosuhteet. Helsingin varikolla on käytössä junien jäänesto- ja sulatuslaitteisto, jota on paranneltu viime talven kokemusten pohjalta. Myös ratapihatyötä on suunniteltu uudelleen, jotta junat pääsevät lähtemään varikolta aikataulussaan.

  Pendolino-juniin tehdään teknisiä muutostöitä vuosina 2012–2014 niiden talviluotettavuuden parantamiseksi. Ouluun on suunnitteilla uusi varikko kaluston kunnossapitoon.

  Helsingin ratapihan ruuhkaa helpotetaan

  Helsingin ahtaan ratapihan ruuhkaa helpotetaan monin tavoin sekä lähi- että kaukoliikenteessä. Ongelmat Helsingin ratapihalla heijastuvat nopeasti koko Suomen junaliikenteeseen.

  Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä on otettu käyttöön junien vakiokokoonpanot, eli junista ei enää vähennetä vaunuja ruuhka-ajan ulkopuolella samassa määrin kuin ennen. Myös kaukoliikenteen IC2-junien eri vuoroja ajetaan jatkossa enemmän vakiokokoonpanoilla, ja joidenkin junien kääntymisaikoja asemilla pidennetään. Vakiokokoonpanoilla vähennetään vaihtotyötä ja vapautetaan tilaa ratapihalle. Raiteidenkäyttöä on suunniteltu uudella tavalla niin, että Helsingin ratapihalla on vararaiteita häiriötilanteiden varalta.

  Lisäksi junavuoroja on vähennetty maltillisesti. Lähiliikennejunia lyhennetään joulun välipäivinä ja hiihtolomalla, kun matkustajamäärät ovat huomattavasti tavallista alhaisemmat. Näin vapautetaan kalustoa kunnossapitoa varten.

  Kaukojunien aikatauluihin pelivaraa

  Kaukojunien aikatauluja uusitaan 31. lokakuuta täsmällisyyden parantamiseksi. Eniten muutoksia on häiriöalttiilla Tampere−Jyväskylä−Pieksämäki-rataosalla, missä matka-ajat pitenevät keskimäärin kymmenellä minuutilla. Pendolinojen aikatauluihin lisätään liikkumavaraa kaikkialla Suomessa.

  Lisäksi Helsingin varikolla ja Tampereen ratapihalla on talvella lähtövalmis varajuna.

  VR hankkii lähivuosina runsaasti uutta junakalustoa, mikä osaltaan auttaa täsmällisyyden parantamisessa. Esimerkiksi vuonna 2013 liikenteeseen tulevat ohjausvaunut helpottavat ruuhkaa Helsingin ratapihalla, kun vaunun avulla junaa voidaan ohjata molemmista päistä ilman veturinvaihtoa.

  Myös asiakasinformaatiota junissa on parannettu. VR:n nettisivuilla on uusi Junat kartalla -palvelu, josta asiakkaat voivat seurata junien kulkua reaaliaikaisesti. Palvelua voi käyttää täällä >>

  Liikennevirasto vastaa rataverkon kunnossapidosta ja asiakasinformaatiosta asemilla.  Lue tiedote VR-konsernin sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 08.10.2011 kello 11:24. Syy: päivitetty

 2. #2
  joboo avatar
  Liittynyt
  03.11.2010
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2995

  oletus Vs: VR valmistautuu talveen monin keinoin

  No se olisi hienoa jos junat kulkisivat aikataulussa eikä olisi perutuksia paljon yhtään!

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Lähijunaliikenteen luotettavuutta parannetaan uusin keinoin
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 15.06.2011, 10:30
 2. Rakennuskulttuurin parantaminen kaavoituksen keinoin
  kirjoittanut janihyvarinen foorumissa Offtopic
  Vastauksia: 61
  Viimeisin viesti: 11.06.2008, 23:21

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •