• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL vauhdittaa turvaohjaamojen asentamista

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HSL vauhdittaa turvaohjaamojen asentamista

”HSL haluaa nopeuttaa turvaohjaamojen asentamista pääkaupunkiseudun busseihin. HSL rukkaa kilpailuttamisperiaatteita siten, että syksyn kilpailukierroksella vaaditaan turvaohjaamot myös käytettyihin busseihin. Liikennöitsijät ovat antaneet tukensa kuljettajien turvallisuutta parantavalle hankkeelle”, HSL:n joukkoliikennepalvelut -osaston johtaja Reijo Mäkinen kertoo.

Turvaohjaamot asennetaan 160 vanhaan linja-autoon elokuuhun 2012 mennessä, jolloin nyt kilpailutettavana oleva liikennöinti alkaa. Käytettyjen autojen osalta asennuskustannukset ovat noin 150 000 euroa. Uusiin linja-autoihin turvaohjaamot kuuluvat vakiovarusteena. Syksyllä 2012 turvaohjaamojen kokonaismäärä on 236. HSL:n tilaamassa liikenteessä busseja on kaikkiaan noin 1400.

HSL pyrkii ripeään etenemiseen joukkoliikenteen turvallisuutta edistävissä toimissa. Bussiliikenteessä kilpailuttamisperiaatteilla on voimakas ohjaava vaikutus suotuisaan suuntaan. Siksi turvaohjaamon asentamisvaade kirjataan jo meneillään olevan tarjouskilpailuun. Uuden ja vanhemman kaluston yhdenmukaiset turvallisuusvaatimukset tuovat tasapuolisuutta myös tarjouskilpailuun osallistuville liikennöitsijöille.

HSL:n avoinna olevassa tarjouskilpailussa on mukana seutulinjoja sekä Espoon, Keravan ja Vantaan sisäisiä linjoja. Kilpailutettava liikenne kattaa noin 16 % HSL:n tilaaman bussiliikenteen linjakilometreistä. Liikenteen hoitoon tarvitaan arkisin 166 bussia. Kilpailussa on mukana useita linjoja, joiden liikennöinti on sidoksissa Länsimetron tai Kehäradan valmistumiseen. Uudet sopimukset tulevat voimaan vaiheittain.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös