• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL laajenee Sipooseen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HSL laajenee Sipooseen

Sipoo kehittää joukkoliikennettään ja liittyy HSL-kuntayhtymään vuoden vaihteessa. Sipoon kunnanvaltuusto päätti liittymisestä kokouksessaan 3.10. Päätöksen myötä HSL:n kolmas vyöhyke laajenee Sipooseen ja HSL:n matkakortin kausi- ja arvoliput tulevat käyttöön Sipoon bussiliikenteessä ensi vuoden alussa.

HSL:n matkakortin hankkiminen hyödyttää erityisesti opiskelijoita sekä niitä sipoolaisia, jotka käyttävät liityntäyhteyttä HSL-alueen joukkoliikenteeseen. Lippujen hinnat laskevat ja yhdellä kortilla voi kätevästi maksaa kaikki matkat. Säännöllisesti joukkoliikennettä käyttävän sipoolaisen matkakustannukset laskevat keskimäärin 45 euroa kuukaudessa.

HSL:ään liittyminen kasvattaa Sipoon joukkoliikenteen rahoitustarvetta, mutta on samalla merkittävä investointi kunnallisten palvelujen kehittämiseen. HSL:n menot kohdennetaan jäsenkunnille palvelujen käytön mukaan. Sipoon osuus kattaa kunnan asukkaiden lippujen hintojen alenemisen ja muut joukkoliikenteen käyttöä edistävät toimenpiteet ja palvelut. Lipputuloilla katetaan lähes 50 % HSL:n toimintamenoista ja kuntaosuuksilla loput. Alustavien kuntaosuuslaskelmien mukaan Sipoon kunnan maksuosuus vuonna 2012 olisi 1,27 miljoonaa euroa.

Bussien reitteihin ja aikatauluihin ei ole tulossa muutoksia vielä vuoden vaihteessa, sillä Sipoon joukkoliikenne perustuu vielä vuosia voimassa oleviin siirtymäajan liikennöintisopimuksiin. HSL neuvottelee Sipoossa liikennöivien bussiyhtiöiden kanssa ns. U-liikennesopimukset. Liikennöitsijöille maksetaan korvausta menetetyistä lipputulosta sen mukaan, kuinka paljon matkoja HSL:n lipuilla tehdään. Liikenteen palvelutason ja kehittämisen suunnittelu aloitetaan kuitenkin viipymättä, ja HSL voi ostaa lisävuoroja nykyisten yhteyksien täydentämiseksi.

HSL:n jäsenyys tuo Sipoon tiiviimmin osaksi Helsingin seutua. Seudun liikennejärjestelmä yhtenäistyy selkeäksi kokonaisuudeksi, mikä tukee Sipoon maankäytön kehittämistä ja parantaa palvelujen ja työpaikkojen saavutettavuutta. Samalla kunnan vetovoima asuinpaikkana ja yritysten toimipaikkana kasvaa.

Yhdellä kortilla kaikki matkat

HSL:n matkakortti kelpaa HSL-alueen busseissa, metrossa, lähijunissa, raitiovaunuissa ja Suomenlinnan lautalla. Kortille ladattavien lippujen hinta määräytyy sen mukaan, kuinka laajalla alueella matkustaa. Sipoo muodostaa vuoden 2012 alusta yhdessä Keravan ja Kirkkonummen kanssa HSL:n seutulippualueen kolmannen vyöhykkeen. Erilaisten lippujen hintoja voi vertailla HSL:n internetsivuilla olevalla hintalaskurilla.

Sipoolaiset voivat hankkia itselleen matkakortin HSL:n palvelupisteistä Itäkeskuksessa ja Rautatientorilla sekä Vantaan ja Espoon yhteispalveluissa. Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia avata palvelupiste Sipooseen. Kortin hankkimisen jälkeen sille voi ladata kausi- ja arvolippuja myös R-kioskeilla, HSL:n lippuautomaateilla ja muissa HSL:n lipunmyyntipisteissä. HSL jakaa joulukuussa lippu-uudistuksesta kertovan esitteen kaikkiin Sipoon kotitalouksiin ja yrityksiin.

Sipoossa liikennöivät bussit ovat vuoden vaihteen jälkeen ns. U-liikennettä ja niissä kelpaa HSL:n matkakortille ladattu kausi- ja arvolippu. Kertaliput myydään jatkossakin Matkahuollon kilometritaksan mukaan eikä niillä ole vaihto-oikeutta HSL-alueen joukkoliikenteeseen.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös