• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

TJ: Joukkoliikennelautakunta lähetti palvelutasoesityksen lausuntokierrokselle ja kuntiin päätettäväksi

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Joukkoliikennelautakunta lähetti palvelutasoesityksen lausuntokierrokselle ja kuntiin päätettäväksi

06.10.2011

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päätti 5.10.2011 seudun palvelutasoesityksestä. Esitys asetetaan julkisesti nähtäville ja se lähtee lausuntokierrokselle joukkoliikenneviranomaisille sekä sidosryhmille. Esitys lähtee myös seudun kuntiin päätettäväksi, jonka jälkeen lautakunta tekee lopullisen päätöksen palvelutasomäärittelystä joulukuussa.

Palvelutason määrittely perustuu joukkoliikennelakiin. Valtakunnallisen liikenteen palvelutason määrittelee liikenne- ja viestintäministeriö, ja toimivaltaiset viranomaiset ovat velvollisia määrittämään palvelutason toimivalta-alueellaan. Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta tekee esityksen joukkoliikenteen palvelutasosta Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kunnille sekä Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungeille.

Esityksestä pyydetään lausunnot Pirkanmaan, Keski-Suomen, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Hämeen ELY-keskuksilta ja Liikennevirastolta sekä Pirkanmaan liitolta ja Linja-autoliitto ry:ltä. Näin varmistetaan, että linjaukset eivät ole ristiriidassa maakunnallisen ja valtakunnallisen joukkoliikenteen kehittämisen kanssa.

Palvelutasomäärittelyssä esitetään kuntakohtaisia kehittämiskohteita ja poikittaisyhteyksiä Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kunnille sekä Tampereen, Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungeille.

Esitys palvelutason määrittelystä tulee julkisesti nähtäville Palvelupiste Frenckelliin 7.10.-21.10. Esitys on saman ajan nähtävillä myös joukkoliikenteen internetsivuilla. Palautetta voi jättää sivuilta löytyvän lomakkeen kautta.

Talousarvioesitys

Joukkoliikennelautakunta päätti myös talousarvioesityksen hyväksymisestä vuodelle 2012. Talousarvion mukaan joukkoliikenteen nettomenot kasvavat noin miljoonalla eurolla: nousu johtuu polttoaineveron korotuksesta ja liikennetuotannon lisäyksestä. Palvelutarjontaa lisätään mm. Vuorekseen sekä ruuhkaliikenteeseen.

Edelliseen taksankorotuspäätökseen (4.5.2011) joukkoliikennelautakunta sisällytti toivomusponnen, jonka mukaan taksoja ei korotettaisi vuonna 2012. Asiakashintojen korotustarve arvioidaan uudestaan keväällä 2012. Taksankorotuspaine pienenee ja mahdollisesti poistuu kokonaan, jos kustannustason nousu pysyy maltillisena ja lipputuloja kertyy ennustettua enemmän.



Lue uutinen Tampereen Joukkoliikenteen sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös