Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Joukkoliikennelautakunta lähetti palvelutasoesityksen lausuntokierrokselle ja kuntiin päätettäväksi

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8735

  oletus Joukkoliikennelautakunta lähetti palvelutasoesityksen lausuntokierrokselle ja kuntiin päätettäväksi

  Joukkoliikennelautakunta lähetti palvelutasoesityksen lausuntokierrokselle ja kuntiin päätettäväksi

  06.10.2011

  Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päätti 5.10.2011 seudun palvelutasoesityksestä. Esitys asetetaan julkisesti nähtäville ja se lähtee lausuntokierrokselle joukkoliikenneviranomaisille sekä sidosryhmille. Esitys lähtee myös seudun kuntiin päätettäväksi, jonka jälkeen lautakunta tekee lopullisen päätöksen palvelutasomäärittelystä joulukuussa.

  Palvelutason määrittely perustuu joukkoliikennelakiin. Valtakunnallisen liikenteen palvelutason määrittelee liikenne- ja viestintäministeriö, ja toimivaltaiset viranomaiset ovat velvollisia määrittämään palvelutason toimivalta-alueellaan. Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta tekee esityksen joukkoliikenteen palvelutasosta Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kunnille sekä Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungeille.

  Esityksestä pyydetään lausunnot Pirkanmaan, Keski-Suomen, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Hämeen ELY-keskuksilta ja Liikennevirastolta sekä Pirkanmaan liitolta ja Linja-autoliitto ry:ltä. Näin varmistetaan, että linjaukset eivät ole ristiriidassa maakunnallisen ja valtakunnallisen joukkoliikenteen kehittämisen kanssa.

  Palvelutasomäärittelyssä esitetään kuntakohtaisia kehittämiskohteita ja poikittaisyhteyksiä Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kunnille sekä Tampereen, Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungeille.

  Esitys palvelutason määrittelystä tulee julkisesti nähtäville Palvelupiste Frenckelliin 7.10.-21.10. Esitys on saman ajan nähtävillä myös joukkoliikenteen internetsivuilla. Palautetta voi jättää sivuilta löytyvän lomakkeen kautta.

  Talousarvioesitys

  Joukkoliikennelautakunta päätti myös talousarvioesityksen hyväksymisestä vuodelle 2012. Talousarvion mukaan joukkoliikenteen nettomenot kasvavat noin miljoonalla eurolla: nousu johtuu polttoaineveron korotuksesta ja liikennetuotannon lisäyksestä. Palvelutarjontaa lisätään mm. Vuorekseen sekä ruuhkaliikenteeseen.

  Edelliseen taksankorotuspäätökseen (4.5.2011) joukkoliikennelautakunta sisällytti toivomusponnen, jonka mukaan taksoja ei korotettaisi vuonna 2012. Asiakashintojen korotustarve arvioidaan uudestaan keväällä 2012. Taksankorotuspaine pienenee ja mahdollisesti poistuu kokonaan, jos kustannustason nousu pysyy maltillisena ja lipputuloja kertyy ennustettua enemmän.  Lue uutinen Tampereen Joukkoliikenteen sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 18.10.2011 kello 22:29. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. TJ: Joukkoliikennelautakunta päätti Vuoreksen liikenteestä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 08.09.2011, 09:21

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •