• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

VR: Porin-junien aamun aikatauluihin muutoksia

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Porin-junien aamun aikatauluihin muutoksia

Porin-aamujunien aikataulut muuttuvat kaukojunien aikataulukauden vaihtuessa 31. lokakuuta. Muutokset johtuvat täsmällisyyden parantamiseen tähtäävistä aikataulumuutoksista Helsinki-Tampere-välillä, joihin myös Porin-liikenne täytyy sovittaa. Porista Tampereelle kulkevien aamujunien määrä ei vähene, vaan jatkossakin Tampereelle voi matkustaa neljällä junalla.

Suora IC2-junayhteys Porista Helsinkiin siirtyy kaksi tuntia aiempaa myöhemmäksi 31. lokakuuta alkaen. Junan uusi lähtöaika on klo 8.15, ja se kulkee numerolla IC2 168. Pääradalla junien aikatauluja muutetaan ja joitakin junavuoroja vähennetään ruuhkan helpottamiseksi. Tästä syystä myös Porista lähtevän IC2-junan lähtöä siirretään myöhemmäksi.

IC2-junan aikataulumuutoksen myötä myös Porin ja Tampereen välisten taajamajunien aikatauluja täytyy muuttaa. Porista Tampereelle pääsee jatkossa klo 6.20 taajamajunalla H 462. Porista Tampereelle klo 7.15 lähtevä taajamajuna kulkee aikataulumuutosten jälkeen vain sunnuntaisin. Junan uusi lähtöaika on klo 7.10, ja se kulkee numerolla H 474.

Työmatkaliikenteen ja jatkoyhteyksien kannalta on pidetty tärkeänä sitä, että muutosten jälkeenkin Porista pääsee Tampereelle kahdeksaksi, ja siksi junayhteys klo 6.20 säilytetään klo 7.15 junan sijaan. Matkustajamäärät aamun kolmessa ensimmäisessä junavuorossa Porista Tampereelle ovat samaa luokkaa.

Porista Tampereelle voi siis aamuisin matkustaa 31. lokakuuta alkaen klo 5.20, 6.20, 8.15 ja 10.15. Aiemmin aamujunat ovat kulkeneet klo 5.20, 6.20, 7.15 ja 10.15.



Lue tiedote VR-konsernin sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös