• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Automaattimetroprojektissa haetaan ratkaisuja

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Automaattimetrohanketta uhkaa viivästyminen, sillä vanhojen metrojunien varustaminen automaattiajoon on osoittautunut aiemmin arvioitua hankalammaksi. Toistaiseksi neuvotteluissa on todettu, että Siemens toteuttaa projektia edelleen alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.

Neuvotteluissa on myös käsitelty vaihtoehtoja, joissa projektin sisältöä supistettaisiin alun perin sovitusta. Vaihtoehtoina ovat olleet esillä esimerkiksi pelkän kulunvalvontajärjestelmän uusiminen, jossa kuljettaja huolehtisi junan ajamisesta kuten nykyään tai ns. puoliautomaattinen ratkaisu, jossa itse metrojuna liikkuisi automaatin ajamana, mutta kuljettajat olisivat mukana valvomassa junan toimintoja kuten ovia.

Lähtökohtana on, että Länsimetron liikenne pystytään joka tapauksessa aloittamaan suunnitelmien mukaisesti ja liikennöinnin vuoroväliä pystytään lyhentämään nykyisestä suunnitelmien mukaisesti.

Toistaiseksi metron automatisointiprojektin aikataulua ei ole muutettu, vaan töitä projektissa jatketaan alkuperäisen projektisuunnitelman mukaisesti. Mahdollisista muutoksista aikatauluun tai projektisuunnitelmaan tiedotetaan sen jälkeen kun HKL ja Siemens ovat päässeet asiassa neuvotteluratkaisuun.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös