• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Kameravalvonta puree bussikaistalla ajaviin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kameravalvonta puree bussikaistalla ajaviin

HSL:n lokakuun 5. päivä 2011 tekemän bussikaistatutkimuksen mukaan Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä ajoi luvatta noin 390 yksityisautoilijaa päivässä. Määrä on selvästi pienempi kuin vastaavissa tutkimuksissa touko- ja elokuussa 2010, jolloin lähes 600 yksityisautoilijaa käytti luvattomasti bussikaistaa.

HSL aloitti bussikaistojen automaattisen kameravalvonnan kokeilun Mannerheimintiellä yhteistyössä Linja-autoliiton, Taksiliiton ja poliisin sekä Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa viime huhtikuussa. Kokeilu kestää vuoden 2011 loppuun. Valvonta painottuu pääsääntöisesti ruuhka-aikoihin. Nyt saatujen tulosten perusteella valvonta on vähentänyt selvästi bussikaistalla ajamista.

Kokeilussa liikennevalotolpan päälle on asennettu kamerajärjestelmä, joka päättelee automaattisen rekisteritunnistuksen perusteella, onko ajoneuvo oikeutettu käyttämään bussikaistaa. Luvatta ajaneen ajoneuvon haltijalle lähetetään ehdollinen 50 euron rikesakko. Tyypillinen bussikaistalla luvattomasti ajava henkilö on 40 - 50 -vuotias mies.

Bussikaistoilla pyritään turvaamaan joukkoliikenteen luotettavuus ja nopeus ruuhkaisillakin katuosuuksilla. Myös taksiliikenne saa merkittävää hyötyä bussikaistoista. HSL arvioi kameravalvonnalla saavutettavien hyötyjen suhdetta kustannuksiin ja tekee tämän pohjalta talvella 2011-2012 yhteistyökumppaneille ehdotuksen pilotin vakinaistamisesta ja mahdollisesta laajentamisesta.

Tutkimuksen esittely (pdf, 781 kB): Näytä liitetiedosto Bussikaista.pdf



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös