Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Kameravalvonta puree bussikaistalla ajaviin

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8236

  oletus Kameravalvonta puree bussikaistalla ajaviin

  Kameravalvonta puree bussikaistalla ajaviin

  HSL:n lokakuun 5. päivä 2011 tekemän bussikaistatutkimuksen mukaan Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä ajoi luvatta noin 390 yksityisautoilijaa päivässä. Määrä on selvästi pienempi kuin vastaavissa tutkimuksissa touko- ja elokuussa 2010, jolloin lähes 600 yksityisautoilijaa käytti luvattomasti bussikaistaa.

  HSL aloitti bussikaistojen automaattisen kameravalvonnan kokeilun Mannerheimintiellä yhteistyössä Linja-autoliiton, Taksiliiton ja poliisin sekä Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa viime huhtikuussa. Kokeilu kestää vuoden 2011 loppuun. Valvonta painottuu pääsääntöisesti ruuhka-aikoihin. Nyt saatujen tulosten perusteella valvonta on vähentänyt selvästi bussikaistalla ajamista.

  Kokeilussa liikennevalotolpan päälle on asennettu kamerajärjestelmä, joka päättelee automaattisen rekisteritunnistuksen perusteella, onko ajoneuvo oikeutettu käyttämään bussikaistaa. Luvatta ajaneen ajoneuvon haltijalle lähetetään ehdollinen 50 euron rikesakko. Tyypillinen bussikaistalla luvattomasti ajava henkilö on 40 - 50 -vuotias mies.

  Bussikaistoilla pyritään turvaamaan joukkoliikenteen luotettavuus ja nopeus ruuhkaisillakin katuosuuksilla. Myös taksiliikenne saa merkittävää hyötyä bussikaistoista. HSL arvioi kameravalvonnalla saavutettavien hyötyjen suhdetta kustannuksiin ja tekee tämän pohjalta talvella 2011-2012 yhteistyökumppaneille ehdotuksen pilotin vakinaistamisesta ja mahdollisesta laajentamisesta.

  Tutkimuksen esittely (pdf, 781 kB): Bussikaista.pdf  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 04.11.2011 kello 10:51. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Kameravalvonta ratikoissa
  kirjoittanut terence foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 5
  Viimeisin viesti: 02.08.2007, 04:43

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •