• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Julkiset palvelut esille uusiin kanaviin - liikennetietoa asunnonhakuportaaleista

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Julkiset palvelut esille uusiin kanaviin - Liikennetietoa asunnonhakuportaaleista

Helsingin ja Tampereen seudun yleishyödyllinen informaatio levittäytyy uusiin kanaviin. Tietoa asuinalueiden peruspalveluista voi nyt selailla asunnonhakusivusto Oikotien kohteista. Ensi vuoden puolella myös Etuovi.com ryhtyy julkaisemaan vastaavia tietoja.

Julkishallinnon ja yritysten verkostoitumisella on mahdollisuus luoda yhden osoitteen alle kattavia palvelukokonaisuuksia tarjoavia verkkosivustoja. Asuntosivuilta tietoa löytyy myyntikohteiden lisäksi muun muassa kouluista, terveyspalveluista sekä joukkoliikenteestä.

Kiinteistökaupan ja julkisten palveluiden tietojen yhdistämisellä halutaan helpottaa kaupunkilaisten merkittävien ostopäätösten tekemistä ja kiinteistövälittäjien työtä tärkeän tiedon hankinnassa. Tiedot kuvaavat erilaisten alueiden luonnetta ja esittelevät palvelutasoa eri alueilla.

Työmatkat kartalla

”Totutut rutiinit menevät uusiksi muuton yhteydessä. Myös liikkumistottumuksissa voi kääntää uuden lehden. Joukkoliikenteen pysäkki- ja aikataulutietoja selailemalla muuttaja voi kätevästi katsoa parhaat yhteydet työ- ja asiointimatkojen tekemiseen”, erikoissuunnittelija Tarja Jääskeläinen HSL:stä kertoo.

Asuntosivustoilla voi tarkastella muun muassa lähimpien joukkoliikenteen pysäkkien, koulujen ja terveyskeskusten sijainteja tai etäisyyksiä asuntokohteesta. Täydentävää tietoa liikenneyhteyksistä tarjoavat lämpökarttakuvat. Kartalla esitettyjen keskimääräisten matka-aikojen avulla käyttäjät saavat hyvän käsityksen joukkoliikenteen palveluista asuntokohteesta eri puolille Helsingin seutua.

Pääkaupunkiseudulla liikennetieto perustuu Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän HSL:n tuottamaan reitti- ja aikataulutietoon. Muiden julkisten palveluiden tiedot saadaan kunnilta. Julkisten palveluiden tuominen osaksi asunnonhakusivustoja on yhteistyöprojekti, johon ovat osallistuneet HSL, Tampereen kaupunki, Liikennevirasto ja LVM. Konsulttina on toiminut Strafica Oy ja tietoteknisistä ratkaisuista on vastannut Logica.

Kaikki yhdestä verkkopalvelusta

Julkishallinto tarjoaa avoimia tietovarantoja yritysten käyttöön maksutta. Verkostoitumisella yritysten kanssa voidaan helpottaa kuluttajien tiedonsaantia ja hajallaan olevan tiedon yhdistämistä sekä löytää verovaroin tuotetuille tietovarastoille uusia käyttökohteita. Kuluttajat ovat kiinnostuneita palvelukokonaisuuksista, jotka auttavat heitä tärkeiden päätösten tekemisessä.

Asuntoportaalit vastaavat itse verkkopalvelujensa muutostöiden toteutuksesta ja kustannuksista. Kokeilu käynnistyi asunnonhakijoiden toiveiden kartoituksella. Kokeilun aikana seurataan ja tutkitaan käyttäjäkokemuksia ja verkkopalveluja voidaan jatkossa täydentää asiakkaiden toiveiden suuntaisesti. Jos kokemukset ovat myönteisiä, palvelun laajentaminen myös muille kaupunkiseuduille on mahdollista.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös