Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Julkiset palvelut esille uusiin kanaviin - liikennetietoa asunnonhakuportaaleista

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8800

  oletus Julkiset palvelut esille uusiin kanaviin - liikennetietoa asunnonhakuportaaleista

  Julkiset palvelut esille uusiin kanaviin - Liikennetietoa asunnonhakuportaaleista

  Helsingin ja Tampereen seudun yleishyödyllinen informaatio levittäytyy uusiin kanaviin. Tietoa asuinalueiden peruspalveluista voi nyt selailla asunnonhakusivusto Oikotien kohteista. Ensi vuoden puolella myös Etuovi.com ryhtyy julkaisemaan vastaavia tietoja.

  Julkishallinnon ja yritysten verkostoitumisella on mahdollisuus luoda yhden osoitteen alle kattavia palvelukokonaisuuksia tarjoavia verkkosivustoja. Asuntosivuilta tietoa löytyy myyntikohteiden lisäksi muun muassa kouluista, terveyspalveluista sekä joukkoliikenteestä.

  Kiinteistökaupan ja julkisten palveluiden tietojen yhdistämisellä halutaan helpottaa kaupunkilaisten merkittävien ostopäätösten tekemistä ja kiinteistövälittäjien työtä tärkeän tiedon hankinnassa. Tiedot kuvaavat erilaisten alueiden luonnetta ja esittelevät palvelutasoa eri alueilla.

  Työmatkat kartalla

  ”Totutut rutiinit menevät uusiksi muuton yhteydessä. Myös liikkumistottumuksissa voi kääntää uuden lehden. Joukkoliikenteen pysäkki- ja aikataulutietoja selailemalla muuttaja voi kätevästi katsoa parhaat yhteydet työ- ja asiointimatkojen tekemiseen”, erikoissuunnittelija Tarja Jääskeläinen HSL:stä kertoo.

  Asuntosivustoilla voi tarkastella muun muassa lähimpien joukkoliikenteen pysäkkien, koulujen ja terveyskeskusten sijainteja tai etäisyyksiä asuntokohteesta. Täydentävää tietoa liikenneyhteyksistä tarjoavat lämpökarttakuvat. Kartalla esitettyjen keskimääräisten matka-aikojen avulla käyttäjät saavat hyvän käsityksen joukkoliikenteen palveluista asuntokohteesta eri puolille Helsingin seutua.

  Pääkaupunkiseudulla liikennetieto perustuu Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän HSL:n tuottamaan reitti- ja aikataulutietoon. Muiden julkisten palveluiden tiedot saadaan kunnilta. Julkisten palveluiden tuominen osaksi asunnonhakusivustoja on yhteistyöprojekti, johon ovat osallistuneet HSL, Tampereen kaupunki, Liikennevirasto ja LVM. Konsulttina on toiminut Strafica Oy ja tietoteknisistä ratkaisuista on vastannut Logica.

  Kaikki yhdestä verkkopalvelusta

  Julkishallinto tarjoaa avoimia tietovarantoja yritysten käyttöön maksutta. Verkostoitumisella yritysten kanssa voidaan helpottaa kuluttajien tiedonsaantia ja hajallaan olevan tiedon yhdistämistä sekä löytää verovaroin tuotetuille tietovarastoille uusia käyttökohteita. Kuluttajat ovat kiinnostuneita palvelukokonaisuuksista, jotka auttavat heitä tärkeiden päätösten tekemisessä.

  Asuntoportaalit vastaavat itse verkkopalvelujensa muutostöiden toteutuksesta ja kustannuksista. Kokeilu käynnistyi asunnonhakijoiden toiveiden kartoituksella. Kokeilun aikana seurataan ja tutkitaan käyttäjäkokemuksia ja verkkopalveluja voidaan jatkossa täydentää asiakkaiden toiveiden suuntaisesti. Jos kokemukset ovat myönteisiä, palvelun laajentaminen myös muille kaupunkiseuduille on mahdollista.  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 10.11.2011 kello 16:01. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Katsaus IVY-maiden uusiin raitiovaunuihin
  kirjoittanut SlaverioT foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 57
  Viimeisin viesti: 05.11.2012, 16:50
 2. HSL: Tutustu uusiin aikataulumalleihin ja kerro mielipiteesi
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 7
  Viimeisin viesti: 12.09.2011, 16:37
 3. Parkanon aseman palvelut lopetetaan
  kirjoittanut konnaripoika foorumissa Junat
  Vastauksia: 7
  Viimeisin viesti: 03.07.2006, 12:41

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •