• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

VR: Allegro kasvattanut junamatkustusta Suomen ja Venäjän välillä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Allegro kasvattanut junamatkustusta Suomen ja Venäjän välillä

Junamatkustus Venäjän ja Suomen välillä on kasvanut huomattavasti nopean Allegro-liikenteen käynnistyttyä tasan vuosi sitten eli 12. joulukuuta 2010.

Tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä Helsingin ja Pietarin välillä tehtiin noin 280 000 junamatkaa, mikä on lähes 50 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Koko vuoden matkustajamäärän arvioidaan nousevan yli 300 000:n, kun ennakkoon arvioitiin, että Allegro-junilla kulkisi tänä vuonna 250 000 matkustajaa. Vuonna 2010 Helsingin ja Pietarin välillä tehtiin noin 200 000 junamatkaa.

Lyhentyneen matka-ajan ja modernin kaluston lisäksi myönteiseen kehitykseen on vaikuttanut lisääntynyt vuoromäärä. Allegro-liikenne käynnistyi kahdella edestakaisella vuorolla. Viime toukokuun lopulla päivittäisten vuorojen määrä kasvoi neljään.

– Allegro-matkustuksen odotetaan kasvavan edelleen. Tavoitteena on 500 000 matkaa vuodessa vuoteen 2015 mennessä, kertoo VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen.

Allegro-junien matkustajista suurin osa on venäläisiä, mutta suomalaisten osuus on kasvanut. Myös muista maista Allegrolla Suomeen tulevien matkailijoiden määrä on lisääntynyt.

Äskettäin tehdyn lähialuematkailua koskevan tutkimuksen mukaan Pietari on noussut suomalaisten keskuudessa lähes yhtä houkuttelevaksi matkakohteeksi kuin Tallinna ja Tukholma. Suomalaisten matkat Venäjälle ovat kuitenkin edelleen pääosin työmatkoja, kun taas venäläiset tekevät Suomeen enimmäkseen vapaa-ajan matkoja.

Hinnoittelu uudistui

Allegrojen hinnoittelu muuttui vuorokohtaiseksi 11. joulukuuta. Osa lähdöistä on nyt halvempia kuin aikaisemmin, ja kysytyimmillä lähdöillä lipun hinta on noussut. Uudella hinnoittelumallilla pyritään tasaamaan kysyntää ja tarjoamaan asiakkaille myös edullisempia vaihtoehtoja.



Lue tiedote VR-konsernin sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös