• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Yli 100 uutta bussia HSL:n tilaamaan bussiliikenteeseen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Yli 100 uutta bussia HSL:n tilaamaan bussiliikenteeseen

Bussien energiatehokkuus ja varustelutaso paranevat, kun HSL:n tilaamaan liikenteeseen tulee elokuussa 2012 kaikkiaan 114 uutta linja-autoa. Uusia tulokkaita pääkaupunkiseudulla ovat kevytrakennebussit, joiden polttoaineen kulutus sekä päästöt ovat alhaisemmat bussien kevyemmän massan ansiosta. Kaikissa uusissa busseissa vakiovarustukseen kuuluvat matkustajien ja kuljettajan turvallisuutta parantavat kameravalvontalaitteet ja turvaohjaamo sekä alkolukko, ajotavanseurantajärjestelmä ja ilmastointilaitteet.

Bussikalusto uudistuu, kun HSL:n kilpailuttamat linjat aloittavat liikennöinnin ensi vuoden elokuussa. HSL:n hallitus vahvisti tarjouskilpailun tulokset kokouksessaan 13.12. Kilpailutettava oli 56 linjaa, joita liikennöidään 163 linja-autolla. Kilpailutettujen linjojen liikennöintikustannukset nousevat keskimäärin 2,8 %, mikä merkitsee liikennöintikustannuksiin noin 1 milj. euron lisäystä vuodessa.

Energiatehokkuutta kevytrakennebusseilla

Kaluston uusiutumisen myötä ensi elokuussa HSL:n tilaamasta bussiliikenteestä noin 49 % liikennöidään vähäpäästöisillä eli EEV-normit täyttävillä busseilla. Uutta bussitekniikkaa edustavat 52 kevytrakennebussia, jotka kuuluvat EEV energiatehokas-päästöluokkaan. Niiden polttoaineen kulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen vähenemä on 25 % verrattuna 2-akselisten bussien vertailutasoon. Vastaavia busseja on käytössä muualla Euroopassa.

Linjat ja liikennöitsijät elokuussa 2012 (pdf, 11 kB): Näytä liitetiedosto Kilpailutuskierros22.pdf



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös