• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

VR: VR:n hinnoittelu-uudistus jatkuu - tuhansia tarjousmatkoja junamatkustajille

Verkkokauppa ei näköjään tarjoa alehintaa jatkoyhteydelle, vaikka lähtö olisikin alehintainen. Esim. Turku-Seinäjoki matkalle on tarjolla normaalit hinnat myös silloin, kun ko. Tampere-Seinäjoki -lähtö on alehintainen. Lippuja tietysti voi ostella erikseen, mikä on minusta asiakkaan hyppyyttämistä VR:ltä. Net ken tajuavat jälkikäteen maksaneensa ylimääräistä, eivät myöskään saane kovin positiivista kuvaa alennuksista.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan normaalia lentoyhtiötoimintaa. Uutta hinnoittelujärjestelmää kun ajattelee niin tulee mieleen, että VR luulee olevansa lentoyhtiö, vaikkakin hirvittävän hidas sellainen. :)

Kokeilkaapa joskus varata Finnairin Aasian-lentoja niin, että lähtöpaikka on joku muu kuin Suomi. Parhaimmillaan säästää bisnesluokassa tonnin tai enemmän, turistissakin tuurilla useamman satasen.
 
VR aloittaa nyt sitten 28. päivä toisen kuukauden mittaisen alennuskampanjan, kun edellinen loppui 5. päivä. Alelähdöt ovat erit ja muut kuin viimeksi, osin tietysti päällekkäisillä reiteillä:

http://www.vr.fi/fi/index/junaliput/tarjoukset_kampanjat/kevaan_tarjoukset.html

Onko tän homman taustalla nyt jotain hinnoittelun ja markkinoinin korkeampaa matematiikkaa joka ei ummikkoluonnontieteilijälle valkene? Vai onko VR vaan keräämässä tietoa matkustajien käyttäytymisestä jonkunlaisella hakuammunnalla? Ensin tarjotaan alennusta Helsinki-Oulu -reitille kuukausi, sitten pidetään asiakkaiden hämäämiseksi kolmen viikon tauko, sitten tarjotaan alennus kuukauden ajan välillä Seinäjoki-Oulu, jolloin kannattaa ostaa Helsinki-Seinäjoki ja Seinäjoki-Oulu -liput erikseen. Kuten todettua, verkkokauppa ei näytä tarjousta osalle matkaa, jos yrittää ostaa Helsinki-Oulu -lippua. Jos tarkoitus oli kilpailla halpalentoyhtiöiden ja Onnibussin kanssa, niin viiden pisteen vihjeenä VR:lle voisi suositella edes jonkunlaista johdonmukaisuutta. Itse silloin tällöin matkustamallani Turku-Seinäjoki -reitillä alennus oli viimeksi Tampere-Seinäjoki -välillä, nyt alennuksettomien viikkojen jälkeen Turku-Tampere -välillä. Kuurupiilo on tietysti hauskaa.
 
Onko tän homman taustalla nyt jotain hinnoittelun ja markkinoinin korkeampaa matematiikkaa joka ei ummikkoluonnontieteilijälle valkene? Vai onko VR vaan keräämässä tietoa matkustajien käyttäytymisestä jonkunlaisella hakuammunnalla?

Tätä jälkimmäistä veikkaisin. Levitetään miinakenttä ja katsotaan, rupeavatko mittarit värähtelemään. Johdonmukaisuus ehkä seuraa sitten myöhemmin.
 
Mikähän juttu tämä nyt oli... VR:n hakuammunta näyttäis olevan ripeäliikkeisempää kuin hitaampi matkustaja osasi arvatakaan. Nuo aiemmin ilmoitetut kevään alennukset ajalle 28.3. - 30.4. näyttävät kadonneen kesken kauden ja tilalle on tullut uudet, jotka ovat voimassa 10.4. - 15.5. Lähdöt ovat tietysti erit, mm. talven alennuksissa ollut Helsinki-Oulu on jälleen listalla, joka ei kuitenkaan ole sama kuin talvella. Jostain syystä linkki vanhalle kevätalennussivulle toimii ja päivämäärien mukaan alennukset ovat voimassa, mutta niitä ei kuitenkaan ole verkkokaupassa.

Vanhat, joita siis ei taidettu päästää myyntiin asti ollenkaan:

http://www.vr.fi/fi/index/junaliput/tarjoukset_kampanjat/kevaan_tarjoukset.html

Uudet, jotka ainakin nyt näkyvät myös verkkokaupassa (ken tietää huomisesta):

http://www.vr.fi/fi/index/junaliput/tarjoukset_kampanjat/kevaan_alelahdot.html

Yritin selata VR:n sivujen uutisia ja tiedotteita, mutta en nähnyt mainintaa alennusten perumisesta.

---------- Viesti lisätty kello 8:50 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 8:47 ----------

Johdonmukaisuus ehkä seuraa sitten myöhemmin.

Sitä odotellessa.
 
Itse ymmärtäisin näin, että tarjousten myyntiaika on eri kuin tarjousten tarkoittamien junavuorojen kulkupäivät. Eihän noissa kummassakaan tarjouskokoelmassa mainita, kuinka pitkään tarjous on voimassa. Mainitaan vain, minä päivinä kulkeviin juniin tarjous on voimassa, kun ostat liput _nyt_. Se tosin on moka, että aiempi tarjous on vielä näkyvillä (joskaan ei linkkien kautta klikkailemalla löydettävissä?)

En näe tuossa mitään ihmeellistä, aivan samanlaista toimintaa lentoyhtiöt harrastaa.
 
Siellä sivulla lukee kyllä jossain, että lippuja myydään ajalla xx.xx.2012-yy.yy.2012, mutta niiden käyttöaika on pidempi, esim. ainakin pari viikkoa viimeistä myyntipäivää pidempi.
 
Itse ymmärtäisin näin, että tarjousten myyntiaika on eri kuin tarjousten tarkoittamien junavuorojen kulkupäivät.

Aivan. Vanhan sivun reunassa lukee "Lippujen myyntiaika on 13.-27.3.2012." Liput piti siis ostaa ennakkoon, kun matkustuspäivät alkoivat 28.3. Enpä osannut arvata tuota, koskapa talvella matkustin alennuslipulla ja ostin sen automaatista juuri ennen junaan astumista. Nyt myynnissä olevat alennuslähdöt ovat ostettavissa 3.-26.4., mikä taas on osin päällekkäin 10.4. alkavien matkustuspäivien kanssa. Ts. VR arpoo alennuslähdöt uusiksi kahden viikon välein ja joskus alennuslippu pitää ostaa ennakkoon ja joskus ei. Sanon edelleen, että jos alennuksilla tarkoitus on ohjata ihmiset käyttämään hiljaisia vuoroja, niin jonkunlainen ennustettavuus olis poikaa.
 
Takaisin
Ylös