• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Kolmosen ratikalle uudet numerot?

Minulle väliltä Kauppatori-Töölöntori tulee mieleen raitiovaunulinja 5. Siten Töölön lenkki voisi olla viitonen ja Eira-Kallio 3, miksei jopa 2. Jos katsotte numeroa 5 niin näette viitosen reitin, vastaavasti kakkosesta näkee numeron 2 reitin. Päällekkäin laitettuna ne ovat kahdeksikon muotoiset :)
 
Jos katsotte numeroa 5 niin näette viitosen reitin, vastaavasti kakkosesta näkee numeron 2 reitin. Päällekkäin laitettuna ne ovat kahdeksikon muotoiset :)

Tämä on itse asiassa niin mainio idea, että kaikki muut kolmosten numerointi-ideat tuntuvat tämän jälkeen aivan surkeilta. :)
 
Taannoinen linja 2 Linjat-Keskusta-Katajanokka oli aivan kakkosen näköinen! Linjoilla lenkki ja sieltä laajassa kaaressa kohti Kaivokatua, jonka jälkeen terävä käännös Aleksille ja loppumatka suoraan itää kohti.
 
Minulle väliltä Kauppatori-Töölöntori tulee mieleen raitiovaunulinja 5. Siten Töölön lenkki voisi olla viitonen ja Eira-Kallio 3, miksei jopa 2. Jos katsotte numeroa 5 niin näette viitosen reitin, vastaavasti kakkosesta näkee numeron 2 reitin. Päällekkäin laitettuna ne ovat kahdeksikon muotoiset.

No jopas jotain, Töölön 5 ja Kallion 2, hienoin ja ymmärrettävin ratkaisu nykyiseen numero-ongelmaan. Tätähän pitää kannattaa. Innovaatiopalkinto!

Eli kun katsoo karttaa, vaikka vain ajatuksissaan, niin nuo numerothan kertovat linjan todellisen ajoreitin muodonkin. Numeroiden viivojen päissä ovat Eläintarha ja Eira.
 
Tällöin kolmosen voi laittaa hetkeksi hyllylle ja ottaa uudestaan käyttöön esim. Munkkivuoren raitiolinjan yhteydessä. Sopii mulle!
 
Minustakin vitonen pitää palauttaa Töölöön. Kakkonen sopisi hyvin Kallioon, mutta ymmärrän hyvin myös ajatusta kolmosesta nimenomaan sillä perusteella, että Rautatientorilla voisi suunnistaa vanhasta muistista.
 
Ollaankohan tuosta 2/5 -ideasta perusteluineen tietoisia HSL:ssä? Se on nimittäin niin loistava, että kannattaisi.
 
Se lukee mielestäni HSL liikenteessä -blogin kommenteissa. Mutta olen silti varma, ettei se toteudu. Pyhän Kolmosen jakaminen on jo kova pala, ja vielä kovemmaksi se tulee, jos 3 häviäisi kokonaan ratikkakartalta. Itselleni sillä ei mitään väliä ole, mutta ihmiset nyt vain kiintyvät tällaisiin arkipäiväisiin asioihin.
 
Takaisin
Ylös