• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

VR: Flirt-junat palaavat lähiliikenteeseen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Sm5-lähijunat eli Flirt-junat palaavat pääkaupunkiseudun lähiliikenteeseen tiistaiaamuna. Junissa havaittiin viime viikolla kalustovika ja ne vedettiin varmuuden vuoksi pois liikenteestä. Liikennettä on hoidettu vanhemmalla kalustolla normaalin aikataulun mukaisesti. Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy


Lue tiedote VR-konsernin sivuilta...
 
Lue tiedote VR-konsernin sivuilta...

Sm5-lähijunat eli Flirt-junat palaavat pääkaupunkiseudun lähiliikenteeseen tiistaiaamuna. Junissa havaittiin viime viikolla kalustovika ja ne vedettiin varmuuden vuoksi pois liikenteestä. Liikennettä on hoidettu vanhemmalla kalustolla normaalin aikataulun mukaisesti.

Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n omistamissa Flirt-junissa oli pääkatkaisijan oikosulkuvika, joka aiheutti kovaäänisen pamauksen ja lievää savua. Kalustovalmistaja Stadlerin mukaan vika oli pääkatkaisijaan kertynyt kosteus ja sen aiheuttama korroosio. Tämä mahdollisti valokaaren syntymisen, joka taas aiheutti ilman laajemisen junan välikatossa olleessa teknisessä tilassa. Tämä kuului pamauksena ja näkyi lievänä savuna.

Välittömänä toimenpiteenä Stadler vaihtaa korrosoituneet osat uusiin ja poistaa kosteuden. Lisäksi syksyyn mennessä juniin vaihdetaan uudelleen suunnitellut pääkatkaisijat.

Junien paluu liikenteeseen helpottaa matkustusta etenkin ruuhka-aikana. Junissa on vanhaan kalustoon verrattuna enemmän tilaa ja matkustajapaikkoja. Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy omistamia Sm5-junia on käytössä kaikkiaan kolmetoista.
Kiitos VR-Yhtymälle hyvästä tiedotteesta. Vaikka asia ei oikeastaan olisi sille kuulunut. Matkaliput ja palveluhan ostetaan HSL:ltä, jonka tiedote asiasta oli mitäänsanomaton. Onko Junakalusto Oy junien omistajana tiedottanut mitään?

Kokonaisuutena minusta paljon melua melkein tyhjästä ja ylireagointia. Mutta sinänsä hyvä näin, osoitettiin matkustajille, ettei heidän turvallisuudellaan leikitä. Mutta tärkeänä olisin pitänyt sitä, että HSL olisi myös kertonut sen oleellisen, minkä VR-Yhtymän tiedotteesta näki: Kysymys on sinänsä luonnollisesta asiasta, viasta, joka tulee esille vasta niin pitkän ajan päästä, ettei sitä ole voitu havaita vastaanottotesteissä ja koeajoissa. Eli täysin normaali asia, joka korjataan normaalilla tavalla lisäämällä ennakoivaa huoltoa ja lopullisena ratkaisuna vaihtamalla takuun puitteissa osa sellaiseen, että alkuperäinen huolto-ohjelma riittää.

Antero
 
Kiitos VR-Yhtymälle hyvästä tiedotteesta. Vaikka asia ei oikeastaan olisi sille kuulunut. Matkaliput ja palveluhan ostetaan HSL:ltä, jonka tiedote asiasta oli mitäänsanomaton. Onko Junakalusto Oy junien omistajana tiedottanut mitään?
Toisaalta, ei taitaisi Junakalusto Oy:n tiedotteet tavoittaa suurinta osaa matkustajista. Lisäksi VR niitä junia joka tapauksessa ajaa, ja eikös VR myös omista osan Junakalusto Oy:stä (ainakin kalustoyhtiön sivujen mukaan). HSL ei yhtiön omistajiin sen sijaan kuulu...
 
Kiitos VR-Yhtymälle hyvästä tiedotteesta. Vaikka asia ei oikeastaan olisi sille kuulunut.
Antero

Aina kun junien kanssa sählätään syy on kansan syvien rivien mielestä VR:n, joten siinä mielessä ihan järkevää toimintaa VR:ltä pistää kunnon tiedote vaikka poikkeuksellisesti ei nyt ollutkaan syyllinen tähän säätämiseen.
 
Takaisin
Ylös