• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

VR: VR-konserni siirtyi sähköiseen vuosiraportointiin

VR Group / Vuosiraportti 2011 sanoi:
Matkustajaliikenteessä matkojen määrä oli 68,4 miljoonaa, jossa on laskua 0,8 %. Kaukoliikenteen matkamäärä väheni 0,9 % ja oli 13,3 miljoonaa. Kaukoliikenne käsittää matkan pituudesta riippumatta kaikki muut kuin pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junissa tehdyt matkat.

[...]

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä tehtiin 55,1 miljoonaa matkaa. Laskua edellisvuoteen oli 0,8 %. Tästä HSL-alueen matkamäärä oli 42,9 miljoonaa, jossa oli laskua 0,5 %.

Aika vähän myöhästelyt näyttävät lopulta vaikuttaneen matkustajamääriin. Toisaalta lähiliikenteen pitäisi kaiken järjen mukaan olla kasvussa, jos Pääkaupunkiseudun kaupunkisuunnittelu ja raideliikenne toimisivat. Tuo kaukoliikenteen vähennys on samaa luokka kuin Allegron tuoma lisäys, eli ilman Allegroa kaukoliikenteen pudotus olisi voinut olla 1,7 %. Saapi nähdä paljonko VR:n alennukset näkyvät ensi vuoden luvuissa.

VR:n aiemman tiedotteen mukaan Allegrolla tehtiin viime vuonna 304 000 matkaa. Lähtöjä lisättiin kahdesta neljään suuntaansa toukokuussa. Kasvun varaa on, kun nykyisellään 8 lähtöä x 339 paikkaa x 365 päivää = 989 880, eli viime vuotiset matkustajat täyttäisivät tämän vuoden paikoista n. 31 %.
 
Takaisin
Ylös