• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL tarjosi tasaisen laadukasta liikennettä

Taas hyvää palautetta joukkoliikenteestä. Metroon oltiin taas tyytyväisimpiä ja lähijunat saivat huonoimman arvosanan.

Metro onkin laajenemassa myös länteen, jolloin hyvän joukkoliikenteen alue laajenee. VR:n lähillikenteessä on viime aikoina ollut aika paljon ongelmia. Niihin syytä vastata ainakin rakentamalla Pisara, uusimalla vanhentunut kalusto nopeaan tahtiin ja ottamalla muutenkin mallia metromaisesta liikenteestä. Toki kehitettävää on jatkossakin, mutta tämäkin tutkimus vahvistaa sitä, että paljon joukkoliikenteeseen tyytyväisyytä löytyy.
 
Sanotaanko nyt kuitenkin että juu-u, metro liikennöi täsmällisemmin, mutta juna on turvallisempi matkustaa, joka on tärkeää monille etenkin viikonloppuiltaisin/öisin. Myös bussi on turvallisempi kuin metro. Metro on melkeinpä turvaton verrattuna muihin kulkuvälineisiin. Ja mitä nyt itse matkustanut junalla joka päivä, on juna ollut ajoissa tai muutaman minuutin myöhässä joka on mitätöntä. Viimeksi kun metrolla menin, osuin TAAS sellaiseen kohtaan, milloin metroliikenteessä oli ongelmia ja junia ei kulkenut yhtään mihinkään vähään aikaan, sitten kun metro vihdoin tulee, on se täynnä. VR on pärjännyt tämän talven todella hienosti. Vielä joitakin muutoksia voisi tehdä niin saataisiin junaliikenne vielä paremmin toimimaan. Odotetaan tämän kevään tuloksia vielä puolisenvuotta, veikkaan että VR:n taso noussut huomattavasti.

Itse kuitenkin valitsen näin: metro vai bussi? Bussi
juna vai bussi? juna
raitiovaunu vai bussi? bussi

Ja perustellaan tuota junien turvallisuutta sillä että konduktöörit ja junamyyjät puuttuvat tehokkaasti häiriötekijöihin + viikonloppusin on havaintojeni mukaan Tikkurilan kutosella vartijan, jotka kävelevät aseman päästä päähän tarkkailen laiturilla saapuvan junan matkustajia, ja jos jotain näkevät, menevät he sisälle junaan ja hoitavat homman, lisäksi kaikissa junissa missä itse olen kulkenut pe ja/tai la iltoina/öinä + sunnuntai aamuna, on ollut vartijat (N/I-junat)
 
Taas hyvää palautetta joukkoliikenteestä. Metroon oltiin taas tyytyväisimpiä ja lähijunat saivat huonoimman arvosanan. Metro onkin laajenemassa myös länteen, jolloin hyvän joukkoliikenteen alue laajenee.
Varsin kevyt johtopäätös tutkimuksesta, jossa ei kysytä mitään metro+bussi-yhdistelmästä, joka lännessäkin on merkittävällä osalla edessä. Täällä JLF:ssä on jo aiemmin sinulle kerrottu, että länsimetron varren suorat bussilinjat pärjäävät kyseisten mittauksien arvosanoissa metrolle hyvin.

Valitettavasti tutkimusten käytöllä jonkun yksittäisen asian propagandaan on HSL-alueella pitkä perinne.
 
Takaisin
Ylös