• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Metron vaihto Itäkeskuksessa

Miksi AINA Vuosaarelaiset joutuvat vaihtamaan metroa? Miksi Mellunmäkeläiset eivät voi vaihtaa metroa?
 
Miksi AINA Vuosaarelaiset joutuvat vaihtamaan metroa? Miksi Mellunmäkeläiset eivät voi vaihtaa metroa?

Tulee mieleen kaksi syytä:

1. Matkustajamäärät. Ehkä Vuosaareen suunnalla kulkee vähemmän porukkaa (onko näin?)

2. Raiteiston ominaisuudet. Metron raiteistokaaviosta lunttaamalla näyttää ilmiselvältä, että Vuosaaren suunta mieluummin pätkäistään Itäkeskukseen. Risteävät kulkutiet puuttuvat ja/tai poikkeavien vaihteiden määrä minimoidaan.
 
Vaihtojen määräähään tuolla minimoidaan. Vuosaaren haaralla tosiaankin on vähemmän matkustajia kuin Mellunmäen.
 
Kulkuteiden risteäminen olisi vältettävissä myös silloin, jos pätkäisty vuoro olisikin tuo MM-IK. Tällöin palattaessa Itiksestä kohti Meltsiä siirryttäisiin ykkösraiteelle vasta hieman ennen Myllikan asemaa.
Kun IK-MP kestää 2 minuuttia, jäisi Itikseen näin 6 minuuttia kääntöaikaa. Riittäisi ruuhka-ajan ulkopuolella, mutta ruuhka-aikana aikaa olisikin vain 4 minuuttia. Mikähän on ajoaika Itiksestä tuohon vaihteelle saakka? :)
 
Jep, ja vaihtojen määrä minimoitua tässä tapauksessa pakkosiirtämällä ihmisiä Kontulasta Vuokkiin.
 
Ainakin 4.8.2007 vastaava vaihdollinen juttu oli hoidettu niin päin, että Mellunmäen yhteys perustui vaihtoon ja Vuosaaren reitti suoriin pitkiin juniin. Kuvassa Mellunmäki - Itäkeskus -juna. Tuon jälkeen on taidettu Mellunmäkeen aina ajaa suorina junina ja Vuokkiin vaihdollisina, jos on ollut tarvetta tämän tapaisiin järjestelyihin.
 
Takaisin
Ylös