• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Simonkadun bussit ja ratikat poikkeusreiteillä 30.7. alkaen

Jälleen kerran poikkeustiedotus ontuu kuten ennenkin. Kun 21V, 65A ja 66A lähtevät Postitalon pysäkiltä Lauttasaaren suuntaan, niin ainoa tieto tästä on aikataulukaapissa oleva A4-lappunen jossa kyseisten linjojen todettiin kulkevan tästä. Pysäkkikatoksen molemmissa päissä olevat päreet 18:n lisäksi loistivat tyhjyyttään. Ihmiset epäluuloisen näköisenä etsiskelivät tietoa pysäkiltä poikkeusliikenteestä. On näemmä liikaa vaadittu, että pysäkin toisessa aikataulukaapissa olisi suuri juliste, jossa olisi tietoa ja kartta poikkeusliikenteestä linjapäreiden ohella.

Arkadiankadun ja Rautatienkatujen liikennevalosumpun läpi kulkeva poikkeusreitti (Postitalo - Kampintori) on yhtä nopea kuin Kaivokatu - Lauttasaaren silta normaalisti. Mahtaa aikataulut pitää hyvin...
 
Pysäkkikatoksen molemmissa päissä olevat päreet 18:n lisäksi loistivat tyhjyyttään.

Runskin pysäkeilläkään ei ollut mitään mainintaa poikkeus-4-7-10:stä viimeisten kolmen viikon aikana – kuten on jo todettu usean kerran. HSL käyttää vaaleanpunaisia pysäkinpeittohuppuja, ja mietiskelin, voisiko samantapaista konseptia käyttää myös poikkeustilanteissa:
Pysäkkikilven näköinen huppu, jossa pohjana olisi tyhjä pysäkkikilpi. Huppuun kiinnitettäisiin siirtokirjaimilla poikkeuksen aikaiset linjat – vähintään linjanumerot – ja huppu vain normaalin pysäkkikilven päälle. Seuraavaa poikkeusta odottaessa siirtokirjaimet irroitetaan ja tehdään lakanan päälle uudet tarvittavat poikkeukset. It's easy, joskin tuottaisi ylimääräiseksi luokiteltavaa työtä.
 
Takaisin
Ylös