Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: Joukkoliikennehankkeet nostavat lippujen hintoja

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8468

  oletus Joukkoliikennehankkeet nostavat lippujen hintoja


 2. #2
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Joukkoliikennehankkeet nostavat lippujen hintoja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut RSS Näytä viesti
  Lue uutinen HSL:n sivuilta... Kehärata, metron automatisointi ja Länsimetro kasvattavat HSL:n infrakustannuksia jatkossakin. Infrakustannukset kasvavat vuodesta 2014 vuoteen 2017 yhteensä 64,3 miljoonaa euroa ja ovat vuonna 2017 130 miljoonaa euroa. Tämä luo painetta hinnankorotuksille jatkossakin.
  Eihän tämän näin pidä mennä. Onhan näiden hankkeiden kanssa perusteltu, että on tarpeen ja edullisempaa. Ja jos tunneleiden teko kannattaa siten, että se nostaa maan arvoa, ei joukkoliikenteen käyttäjien kuulu maksaa maan arvon noususta, vaan niiden, jotka maata haluavat ostaa.

  HSL:n lausunnoille lähettämässä liikennejärjestelmäsuunnitelmassa aiotaan panna miljardi Kivenlahden metroon ja toinen Pisaraan. Tässä tiedotteessa mainitut 130 M€ infrakulut ovat siten vasta alkusoittoa, koska Kivenlahden metro ja Pisara ovat vielä kalliimmat kuin Kehärata, automatisointi ja Matinkylän metro yhteensä.

  Nyt siis tiedotteessa sanotaan, että liikennöinnin kustannukset nousevat 11,6 M€, minkä vuoksi lippujen hintoja nostetaan 3,8 %. Tästä voi laskea, että lippujen hintoja pitää nostaa 1 %, jos liikennöintikulut kasvavat 3 M€. Vuoteen 2017 mennessä lipunhintoja pitää infrakulujen vuoksi nostaa lisää 21 % nykyisistä hinnoista, eli yhteensä noin 25 %. Ja taas saman verran, jos Kivenlahden metro ja Pisara oikeasti myös toteutuvat kasvattamaan infra- ja liikennöintikuluja. Tämä tuskin edistää joukkoliikenteen suosiota.

  Tunnelirakentaminen on tietenkin järjetöntä, kun palvelutaso heikkenee ja kustannukset nousevat. Mutta vielä järjettömämmäksi touhu tulee sen vuoksi, että on rakennettu kuvio, jossa vain joukkoliikenteen liikenneinfra kierrätetään HSL:n kautta ja autoilun infra piilotetaan kaupunkien muuhun talouteen. Niitähän pitäisi käsitellä samalla tavalla, koska ne ovat toistensa vaihtoehtoja.

  Aivan samalla tavoin kuin naapurkaupungin asukas käyttää toisen kaupungin joukkoliikennettä, myös autoilija ajaa toisen kaupungin kaduilla. Kun katuylläpito on vielä kallista, miksi sitä ei myös haluta tasata kaupunkien kesken? Jos näin tehtäisiin, tulisi autoilunkin kustannus näkyviin kuten joukkoliikenteen kustannus. Ja jopa poliitikotkin voisivat ymmärtää, mikä näiden kahden asian suhde on. Tietenkin edellytyksellä, että poliitikoille kerrotaan tiedot, mikä ei ainakaan vielä ole onnistunut tunnelihankkeiden kanssa.

  Antero

Vastaavia viestiketjuja

 1. TJ: Pirkkala haluaa parantaa joukkoliikennepalveluja ja alentaa lipun hintoja
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 03.05.2012, 10:20
 2. Erikoispalveluja ja -hintoja kaukoliikenteessä
  kirjoittanut kemkim foorumissa Kauko- ja tilausliikenne
  Vastauksia: 37
  Viimeisin viesti: 20.07.2009, 02:55
 3. Elvytys ja joukkoliikennehankkeet
  kirjoittanut teme foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 43
  Viimeisin viesti: 04.02.2009, 10:39
 4. HKL korottamassa lippujen hintoja
  kirjoittanut aki foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 16
  Viimeisin viesti: 16.08.2005, 19:45
 5. HSL:n lippujen hinnat 2013
  kirjoittanut foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 01.01.1970, 02:00

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •