• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Myllypuron metroaseman pohjoinen sisäänkäynti suljettu peruskorjauksen vuoksi

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Myllypuro_havainnekuva.jpg
Elokuussa alkanut Myllypuron metroaseman peruskorjaus on edennyt vaiheeseen, jossa aseman pohjoinen, Jauhokujan päässä sijaitseva sisäänkäynti puretaan ja tilalle rakennetaan uusi sisäänkäynti. Pohjoinen sisäänkäynti on suljettu ensi kesään saakka.

Laituritasolle on kulkuyhteys aseman eteläpäästä Myllyaukion sisäänkäynnistä sekä Myllypurontieltä työnaikaisten portaiden kautta 16.10.2014 alkaen. Esteetön kulkuyhteys on Myllyaukion päästä.

Pohjoinen sisäänkäynti puretaan kokonaisuudessaan. Uusi sisäänkäynti rakennetaan Jauhokujan sillan yhteyteen. Rakennustöiden valmistuttua laituritasolle pääsee kahdella uudella hissillä ja kiinteitä portaita pitkin. Uusi sisäänkäynti valmistuu kesällä 2015.

Pohjoisen sisäänkäynnin valmistuttua työt siirtyvät aseman eteläpäähän Myllyaukion puolelle. Myllyaukion lippuhalli peruskorjataan ja lippuhalliin rakennetaan kolme liukuporrasta ja hissi. Lisäksi lippuhallin kioskia laajennetaan ja yleisö-wc:t uusitaan.

Metroaseman laituritason katos uusitaan ja ulkoreunoille rakennetaan lasiseinät suojaamaan laiturialuetta sateelta ja tuulelta. Lisäksi laiturialueen laatoitus, kalusteet ja valaistus uusitaan.

Remontin yhteydessä myös aseman teknisiä tiloja peruskorjataan ja laajennetaan sekä aseman talotekniikka uusitaan.  
Metroaseman ympäristöä kohennetaan uusimalla muun muassa aseman pintarakenteita sekä siistimällä viheralueita ja luiskia. Liityntäliikenteen polkupyöräpaikkoja parannetaan ja lisätään.

Asema on auki matkustajille koko peruskorjauksen ajan. Peruskorjaus valmistuu kesällä 2016.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös