• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaisaniemen metroaseman nimi vaihtuu Helsingin yliopistoksi

Sköldvikin (ensisijainen) liikennepaikan nimikin on edelleen Sköldvik. Ei ole siis pointtia siinäkään mielessä muuttaa lyhennettä. Muutos siis vaatisi lisäksi koko (ensisijaisen) liikennepaikan nimen muuttamisen.

Tällainen asia olikin aikanaan esillä ja koska se lyhenne on niin turkasenmonessa paikassa kaiverrettuna betoniin, niin liikennepaikan suomenkielistä nimeä ei otettu päänimeksi, vaikka se olisi nykyään loogisinta, ja paikka sai pitää lyhenteenään sen SLD.

Eli lyhenne oli se määräävin. Kun se on mikä on, niin nimikin johdetaan siitä. Pitkä nimi olisi ollut helppo muuttaa, mutta ei lyhennettä. Ja niiden pitää Suomen rautateillä olla kytkettynä toisiinsa. Jonkin seisakkeen nimen ja lyhenteen olisikin voinut helpolla muuttaa, kun sellaiset ovat keveillä mullilla ratapenkassa. Ihan niinkuin ensi kesänä Ainolan seisake.
 
Takaisin
Ylös