Juhlavaunun kyydin tarjoavat HKL sekä Munkkiniemen alueen asukasyhdistys Munkinseutu ry. Kyyti on matkustajille ilmainen, mutta tungoksen välttämiseksi matkustajien on noudettava etukäteen matkalippu, joka esitetään vaunussa. Lippuja jaetaan Munkkiniemen Kellossa (Munkkiniemen puistotie 18) sekä Kuvatapiossa (Munkkivuoren ostoskeskus, Raumantie 1).
Juhlavaunun kyytiin pääsee Munkkiniemessä kaikilta pysäkeiltä sekä keskustassa Ylioppilastalon pysäkiltä Mannerheimintieltä sekä Kolmikulmasta. Tarkemmat ohjeet ja aikataulut saa matkalippujen jaon yhteydessä. Juhlavaunun rahastajalta voi ostaa muistoksi kangaskassin tai mukin, jota koristaa nelosen raitiovaunu.
Munkkiniemessä satavuotispäivää juhlitaan myös Laajalahden aukiolla, missä on tarjolla kuumaa glögiä klo 10–13.
Munkkiniemen raitioliikenne sai alkunsa yksityisenä ratana. Munkkiniemestä maata ostanut M.G. Stenius Oy rakennutti raitiotien kulkuyhteydeksi uuden huvilakaupungin ja Helsingin välille. Vaunuissa oli aluksi hiljaista – sata vuotta sitten vaunut kuljettivat yhden päivän aikana saman verran matkustajia kuin tänään mahtuu yhteen ainoaan ruuhkaratikkaan.
Keskustan päätepysäkki oli Erottajalla, mistä M-linjan vaunut lähtivät Munkkiniemeen ja H-linjan vaunut Haagaan. Munkkiniemi liitettiin Helsinkiin vuonna 1946, ja vuonna 1951 vanhasta M-tunnuksesta luovuttiin. Siitä lähtien Munkkiniemeen on kulkenut tuttu nelonen.
Tänä päivänä nelosen ratikka kuljettaa päivittäin 26 000 matkustajaa – suurin piirtein saman verran kuin on asukkaita koko Savonlinnan kaupungissa!
 


Lue uutinen HKL:n sivuilta...