• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaisaniemen metroasema nimettiin Helsingin yliopistoksi juhlavin menoin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
kaisa_yliopisto_20150120_web_rko_nettiin.jpg
Kaisaniemen metroasemasta tuli tänään 20.1. nimeltään Helsingin yliopisto. Uusi nimi on ruotsiksi Helsingfors universitet ja englanniksi University of Helsinki.
 
Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi luovuttivat nimikyltin Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kolalle juhlatilaisuudessa metroaseman sisäänkäynnin luona kello 13.
 
Tilaisuus alkoi kaupunginjohtaja Pajusen puheella, jonka jälkeen rehtori Jukka Kola vastaanotti nimikyltin fanfaarin soidessa. Lopuksi kuultiin rehtori Kolan puhe sekä ylioppilaskunnan soittajien musiikkiesitys. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) järjesti nimenmuutoksen kunniaksi matkustajille ohjelmaa metroasemalla.
 
Aseman uusi nimi on Helsingin kaupungin lahja 375-vuotisjuhlavuottaan viettävälle yliopistolle, joka on kaupungin tärkeä yhteistyökumppani. Nimenmuutoksesta päätti Helsingin kaupunginhallitus huhtikuussa.
 
Yliopistolle kulkee päivittäin suuri määrä ihmisiä, joista monet ovat kansainvälisiä vieraita, opetushenkilökuntaa ja opiskelijoita. Siksi on tärkeää, että yliopistoa lähinnä oleva metroasema on helppo tunnistaa nimestään.
Aseman nimikyltit on jo vaihdettu uusiin, ja kuulutuksissa uusi nimi alkaa esiintyä myöhemmin tammikuussa. Nimen päivittäminen kaikkeen painettuun materiaaliin vie aikansa, joten aluksi näkyvillä on molempia nimiä.
Kuva: Roy Koto


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös