• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL neuvottelee uudesta siirtymäkauden sopimuksesta VR:n kanssa

Missäs kaikkialla urbaanialueen lähijunaliikennettä on kilpailutettu ja sitä liikennöi joku muu yhtiön kuin kansallinen rautatieyhtiö, sen tytäryhtiö tai yhteenliittymä, jossa on mukana kansallinen rautatieyhtiö?
 
Ketjussa on paljon puhuttu konduktööreistä.

Sana "konduktööri" tarkoittaa nykyään mitä tahansa työnkuvaa, jota tehdään junan matkustamossa. Alun perin konduktööri oli virka, ja myöhemmin työnkuva, johon liittyi liikenneturvallisuustehtäviä ja aivan aitoa liikennöinnin hoitoa. Sittemmin työnkuvasta on pikku hiljaa poistettu paljon vastuullisia tehtäviä.

Nykyään esimerkiksi lähijuniin rekrytoidaan ns. lähiliikennekonduktöörejä. Heidän tehtävänkuva sisältää lähinnä ne tehtävät, jonka tekijöitä aiemmin kutsuttiin rahastajiksi.

Siispä, kun tässä - ja muissa - keskusteluissa puhutaan "konduktööreistä", toivoisin tarkennusta siihen, puhutaanko _oikeista_ konduktööreistä vai nykyisistä sanatempuilla nimetyistä ammattinimikkeistä.
 
Takaisin
Ylös