Teatteria Kontulan metroasemalla, yllätyskauppa Hakaniemen asemalla ja äänitaidetta raitiovaunuissa - esimerkiksi tätä on HKL:n juhlavuosi 2015.
Helsingin kaupungin liikennelaitoksen perustamisesta on tänä vuonna tullut kuluneeksi 70 vuotta. Juhlavuodeksi HKL käynnistää oman taideohjelmansa, Taidelinjan. Taidelinja tarkoittaa, että raitiovaunut, metrot ja metroasemat muuttuvat osin kaupunkilaisten omaksi taide-areenaksi: potentiaalisiksi gallerioiksi, teatterilavoiksi tai musiikkiestradeiksi.
- HKL haluaa piristää matkustajien arkea ja tuoda positiivisia kokemuksia ja uusia näkökulmia osaksi joukkoliikennematkaa, sanoo HKL:n viestintäpäällikkö Elina Maunuksela.
Ensimmäisenä Taidelinjan teoksena avautuu Yllätyskauppa 18.2. Yllätyskauppa perustuu 6-vuotiaan Einon ideaan kaupasta, jossa tavaroita vaihdetaan, ei osteta. Kaupan toteuttavat taiteilijat Alan Bulfin ja Pii Anttila.
Jokaisella on mahdollisuus osallistua juhlavuoteen. Kutsuvierastaiteilijoiden lisäksi mukaan haetaan ehdotuksia myös yksittäisiltä ihmisiltä tai yhteisöiltä.
Samoissa tiloissa Yllätyskaupan kanssa päivystää HKL:n juhlavuoden taiteilija-koordinaattori Annika Niskanen. Tänne Taidelinjan toimistoon voivat kiinnostuneet tulla kyselemään lisää, antamaan palautetta tai keskustelemaan omista ideoistaan elävöittää joukkoliikennematkaa taiteen avulla.
- Erilaiset taiteenlajit ja kaikki ideat ovat tervetulleita. Toteutukseen saa tarvittaessa apua Taidelinjalta, sanoo Annika Niskanen.
Teoshaku avautuu Taidelinjan toimiston lisäksi myös osoitteessa www.taidelinja.fi 18.2.2015.
Tehdään yhdessä arjesta taidetta!


Lue uutinen HKL:n sivuilta...