Lauantaina 21.2. kello 9 - 16 Suomalainen barokkiorkesteri osallistuu maailmanlaajuiseen Bach in the Subways -projektiin, joka tuo Johann Sebastian Bachin musiikkia metroihin ja metroasemille. Helsingissä on mahdollista kuulla esimerkiksi Bachin inventioita ja sinfonioita sello-alttoviulu-duolla sekä soolosellosarjoja.
Bach in the Subways -projekti ajoittuu Johann Sebastian Bachin (1685–1750) syntymäpäivään, joka sattuu tänä vuonna olemaan säveltäjämestarin syntymän 330-vuotisjuhlavuoden takia esillä tavallista laajemmin. 2010-luvun alussa New Yorkista alkunsa saanut tapahtuma syntyi sellisti Dale Hendersonin ideasta tuoda Bachin musiikkia paikkoihin, jossa sitä ei koskaan kuulla. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu muusikoita ainakin 129 kaupungissa 39 maassa.
Taidelinja on yhteistyössä myös IHME -nykytaidefestivaalin kanssa, joka tuo 16 - 22.3 Kompassiaukiolle Jeremy Dellerin IHME-festivaaleille tehdyn teoksen ”Saa koskea". Teos tuo historiallisten museoiden esineet ja niiden tarinat sinne, missä ihmiset ovat.

Taidelinjan avoin haku on kiinnostanut kaupunkilaisia
Taidelinja on antanut kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua juhlavuoden ohjelmaan avoimella teoshaulla. Hakemusten kirjo on ulottunut ratikkaravintoloista lavatansseihin metroasemalla ja matkustajista tehtäviin runomuotokuviin.
- Toteuttamiskelpoisia hakemuksia on tullut paljon. Näille tiloille on selkeästi kysyntää, sanoo Annika Niskanen, HKL:n Taidelinjan taiteilija-koordinaattori.
Avoin haku päättyy 20.3. Niskasen kannustaa hakijoita ajattelemaan tilalähtöisesti ja toivottaa hakijat tervetulleeksi pohtimaan teosideoitaan Taidelinjan infopisteelle Hakaniemen metroasemalle tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 15 -17. Teosehdotuksen voi jättää myös verkossa osoitteessa www.taidelinja.fi.
- Menkää joukkoliikenteen tiloihin inspiroitumaan! Tarttukaa rohkeasti siihen villeimpään unelmaan ja lähdetään purkamaan siitä yhdessä.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...