• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Raitiovaunut 2, 3, 4/T ja 7A/B poikkeusreitillä 21.-22.3.

Kun tätä poikkeusliikennetiedotetta tavasin linjojen 2 ja 3 osalta, niin on pakko myöntää että ilman karttaa tuo ei meinannut minulle aueta. Ehkä "rasitteena" on se, että olin oppinut 3B:n ja 3T:n reitit jo nuorena. Miten helppoa olisikaan ollut kirjoittaa, että "3T kiertää Eiran lenkin kuten 3B". Sen sijaan nyt muutos vaikuttaa molempien linjojen reittiin ja pitää miettiä numeron vaihtumista "normaaliin tapaan" kesken matkan...
 
Vaikka tapahtumasta tiedettiin etukäteen, siitä informoivaa poikkeusliikennetiedotetta ei oltu saatu pyörimään raitiovaunupysäkeille. En tiedä onko vika järjestelmässä vai Hsl:n toiminnassa mutta mikä on pysäkki-informaatiotekstien monitorien tarkoitus, jos edes etukäteen tiedettyjä ei saada pyörimään?
 
Jälleen kerran ihmetyttää, miksi katuruokatapahtuman alue piti suunnitella siten, että kojut sijaitsevat kiskoalueella, kun koko laaja Senaatintori olisi käytettävissä. Luulisi ihmistenkin tulevan paremmin paikalle kun joukkoliikenneyhteydet ovat normaalit. Mutta Helsingissähän tähän on jo vuosien mittaan totuttu, että kaiken maailman hippaloiden ja pippaloiden takia pitää pistää kaupunkilaisten ratikkayhteydet sekaisin, kun vähällä vaivalla voitaisiin tapahtumat suunnitella joukkoliikenneyhteyksiin tukeutuviksi.
 
Takaisin
Ylös