Joukkoliikennefoorumi FAQ

Täältä löydät tietoa foorumin toiminnasta. Käytä alla olevia linkkejä tai hakulomaketta tietojen etsimiseen.

Foorumit, viestiketjut ja viestit

Mikä Joukkoliikennefoorumi on?

Joukkoliikennefoorumi on joukkoliikenneaiheinen keskustelupalsta Internetissä. Siitä käytetään täällä joskus nimitystä "palsta" tai "foorumi". Joukkoliikennefoorumi jakaantuu useaan kategoriaan, joilla on aihealueita, viestiketjuja ja viestejä.

Joukkoliikennefoorumin omistaa Ville Koskinen ja foorumi toimii vapaaehtoispohjalta.

Millainen rakenne Joukkoliikennefoorumilla on?

Joukkoliikennefoorumilla on useita kategorioita (laajoja aihealueita), jotka sisältävät foorumeita (tarkempia aihealueita), jotka sisältävät viestiketjuja (keskusteluja tietystä aiheesta), jotka koostuvat yksittäisistä viesteistä (joissa foorumin jäsen kirjoittaa jotakin).

Joukkoliikennefoorumin etusivulla on lista kategorioista ja foorumeista ja lyhyt yhteenveto niistä, josta näkyy mm. viestiketjujen ja viestien lukumäärä ja viimeisimmän viestin lähettäjä.

Kuinka Joukkoliikennefoorumia voi lukea?

Kun klikkaat foorumin nimeä, pääset foorumilla olevien viestiketjujen listaan. Viestiketju on jäsenten välinen keskustelu. Jokainen viestiketju alkaa aloitusviestillä ja kasvaa, kun jäsenet vastaavat viestiketjuun. Jäsenet voivat arvostella (?) viestiketjuja osoittaakseen, kuinka hyviä tai suosittuja ne ovat. Viestiketjuissa voi olla äänestyksiä (?).

Vain rekisteröityneet jäsenet voivat kirjoittaa Joukkoliikennefoorumille. Jäsenet voivat aloittaa uuden viestiketjun klikkaamalla "Uusi ketju" -nappia Uusi ketju.

Viestiketjuja voi järjestää usealla eri tavalla. Oletuksena ylimpänä näytetään viestiketju, johon on kirjoitettu uusi viesti viimeksi. Järjestystä voi kuitenkin helposti vaihtaa esim. niin, että ylimpänä on viestiketju, jossa on eniten viestejä tai korkein arvosana. Klikkaa asiaankuuluvan sarakkeen otsikkoa viestiketjulistan yläpuolella (Viestiketju, Viestiketjun aloittaja, Arviointi, Viimeisin viesti, Vastauksia, Lukuja). Voit kääntää lajittelujärjestyksen klikkaamalla aktiivisen sarakkeen nimen vieressä olevaa nuolta. (Huomaa, että pysyvät viestiketjut näytetään aina ylimpänä, vaikka vaihtaisitkin katsomisjärjestystä).

Monisivuiset näkymät

Jos viestiketjuja on niin paljon, että ne eivät mahdu yhdelle sivulle, tulee näkyviin "Sivu"-laatikko, jossa on sivunumeroita. Se osoittaa, että viestiketjulista on jaettu kahdelle tai useammalle sivulle.

Vastaavaa menetelmää näytettävien asioiden jakamiseen usealle sivulle käytetään myös muissa paikoissa Joukkoliikennefoorumilla.

Mitä pysyvät viestiketjut ovat?

Pysyvät viestiketjut ovat moderaattorien tai ylläpidon (?) tekemiä viestiketjuja, jotka pysyvät jatkuvasti viestiketjulistauksen yläpäässä, vaikka niissä ei olisikaan uusia viestejä. Pysyvien viestiketjujen tarkoituksena on pitää tärkeät tiedot jatkuvasti näkyvillä ja helposti saatavilla.

Kuinka viestiketjuja luetaan?

Klikkaa viestiketjun otsikkoa päästäksesi lukemaan sen. Jokainen viesti viestiketjussa on jäsenen kirjoittama. Näet vähän tietoja jokaisen viestin kirjoittaneesta käyttäjästä viestin vieressä.

Rekisteröityneet jäsenet voivat vastata viestiketjuun klikkaamalla "Vastaa" Vastaa -nappia. Jos "Vastaa"-nappia ei näy, voi olla, että et ole kirjautunut sisään, sinulla ei ole oikeuksia vastata tähän viestiketjuun tai viestiketju on suljettu.

Pitkissä viestiketjuissa voit haluta vaihtaa viestien lukemisjärjestystä. Viestien lukemisjärjestyksen muuttamisesta on lisätietoa täällä.

Onko foorumeille pääsemiseksi jotakin nopeampaa keinoa?

Jos tiedät mille foorumille haluat mennä, voit käyttää pikavalikkoa, joka on monien sivujen alalaidassa.

Kuinka saan lisätietoja muista jäsenistä?

Rekisteröityneet jäsenet voivat katsoa tietoja muista jäsenistä klikkaamalla jäsenen käyttäjätunnusta. Siitä pääsee käyttäjän julkiselle profiilisivulle (?).

Mikä navigointipalkki on?

Navigointipalkki on jokaisen sivun yläosassa oleva alue, jossa olevista linkeistä pääsee foorumin eri osa-alueille. Vasemmassa yläkulmassa on tieto senhetkisestä sijainnistasi foorumilla. Jos et ole kirjautunut sisään, oikealla on kaavake, josta voit tehdä sen nopeasti. Yhdellä klikkauksella pääsee eri osa-alueille, esim. jäsenasetukset (?), usein kysytyt kysymykset (joita luet juuri nyt), kalenteri (?), haku (?) ja pikalinkit (?) muihin hyödyllisiin ominaisuuksiin.

Mikä "Mitä foorumilla tapahtuu" -laatikko foorumin etusivulla on?

Foorumin etusivun alaosassa on osio, joka kertoo mitä foorumilla tapahtuu juuri sillä hetkellä. Siitä näkyy mm. sillä hetkellä kirjautuneiden rekisteröityneiden jäsenten lukumäärä, foorumia sillä hetkellä lukevien vieraiden lukumäärä, syntymäpäiviä ja tulevia tapahtumia.

Voinko vaihtaa foorumin ulkoasua?

Voit valita foorumin ylläpidon valitsemista ulkoasuista haluamasi. Ulkoasuissa vaihtuu mm. käytetyt värit ja grafiikat. Tyyli vaihdetaan sivujen vasemmassa alalaidassa olevasta tyylin pikavalinnasta.

Rekisteröityminen

Sinun täytyy rekisteröityä jäseneksi voidaksesi käyttää täysin kaikkia tämän foorumin ominaisuuksia. Rekisteröitymällä saat oman käyttäjätunnuksen, johon liittyy pysyvä käyttäjänimi ja käyttäjäprofiili.

Rekisteröityminen on ilmaista ja antaa muun muassa seuraavat oikeudet:

 • Uusien viestiketjujen aloittaminen
 • Muiden viesteihin vastaaminen
 • Viestien muokkaaminen
 • Mahdollisuus sähköposti-ilmoitukseen käyttäjän määrittelemistä uusista viesteistä
 • Yksityisviestien lähettäminen muille jäsenille
 • Kuva-albumien tekeminen ja muiden kuvien kommentointi
 • Tapahtumien lisääminen foorumin kalenteriin
 • Yhteydenpitolistan luominen, josta näkee helposti, ketkä ystävistä ovat kirjautuneena.

Kuinka voin rekisteröityä?

Voit rekisteröityä jäseneksi klikkaamalla 'Rekisteröidy' -linkkiä sivun yläosassa. Sen jälkeen sinua pyydetään valitsemaan käyttäjätunnus ja salasana ja antamaan nimesi ja toimiva sähköpostiosoite. Lisäksi sinulta kysytään joitakin muita tietoja, joita ei ole pakko antaa. Lähetettyäsi rekisteröitymispyynnön sinulle lähetetään vahvistussähköposti antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Menemällä vahvistussähköpostissa kerrotulle www-sivulle tulet rekisteröidyksi jäseneksi.

Huomaa, että sähköpostiosoitteen antaminen ei altista sinua roskapostitukselle, koska voit valita, että sähköpostiosoitettasi ei näytetä muille jäsenille. Voit lähettää foorumin kautta sähköpostia niille jäsenille, jotka ovat antaneet luvan sähköpostin lähettämiseen, mutta vastaanottajan sähköpostiosoitetta ei näytetä muille, ellei jäsen ole antanut lupaa siihen.

Foorumeilta ja viestiketjuista etsiminen

Kuinka saan etsittyä jotakin?

Jos haluat nopeasti löytää viestiketjun tai viestin mistä tahansa tältä foorumilta, paina 'Haku'-linkkiä, joka on useimpien sivujen ylälaidassa näkyvässä navigointipalkissa. Kirjoita sitten hakusana tai teksti, jota haluat etsiä, ja valitse joko 'Näytä viestiketjut' tai 'Näytä viestit' määritelläksesi, miten haluat nähdä tulokset. Jos valitse viestien näyttämisen, saat tuloksiksi vain ne viestit, joissa etsimäsi sanat esiintyvät.

Jos haluat määritellä hakua tarkemmin, valitse 'Tarkennettu haku' hakuvalikosta. Tarkennetussa haussa voit rajoittaa hakua yksittäisiin foorumeihin ja voit etsiä haluamasi käyttäjän kirjoittamia viestejä tai aloittamia viestiketjuja. Voit myös tehdä haun aihemerkintöjen (?) perusteella. Tarkennetussa haussa on myös mahdollista etsiä viestejä päivämäärän mukaan ja viestiketjuja niissä olevien vastausten lukumäärän perusteella.

Kuinka etsin tietystä foorumista tai viestiketjusta?

Jos olet lukemassa jotakin foorumia, voit etsiä viestiketjua tai viestiä sieltä painamalla 'Hae tästä foorumista' -linkkiä sivun yläosassa (linkki on viestiketjulistauksen yläpuolella). Voit myös etsiä yksittäisiä viestejä viestiketjun sisällä painamalla 'Etsi tästä viestiketjusta' -linkkiä, joka on sivun yläosassa viestiketjua lukiessa.

Tiedotteet

Mitä tiedotteet ovat?

Tiedotteet ovat ylläpidon tai moderaattorien lähettämiä erikoisviestejä. Ne ovat yksinkertainen yksisuuntainen viestintäkeino käyttäjille eivätkä jäsenet voi vastata tiedotteisiin. Jos haluat keskustella tiedotteista, sinun täytyy aloittaa uusi viestiketju.

Tiedoteviestiketjut näkyvät kunkin foorumin yläosassa ennen tavallisia ja pysyviä viestiketjuja.

Vaihtoehdot viestiketjujen lukemisessa

Voinko vaihtaa viestien lukemisjärjestystä?

Voit valita, haluatko nähdä viestiketjussa uusimmat vain vanhimmat viestit ensin. Asetus määritellään jäsenasetuksissa kohdassa 'Muuta asetuksia'.

Vaihtoehtoja on kaksi:

Lineaarinen - Vanhin ensin - viestit näytetään aikajärjestyksessä, vanhin viesti ensin.

Lineaarinen - Uusin ensin - viestit näytetään aikajärjestyksessä, uusin viesti ensin.

Uusien viestien tai tänään kirjoitettujen viestien katsominen

Kuinka voin nähdä uusimmat viestit?

Uusien tai äskettäin päivitettyjen viestiketjujen näkemiseen nopeasti on kaksi keinoa.

Jos et ole kirjautunut sisään, "Viimeisen 24 tunnin aikana kirjoitetut viestit" -linkki näyttää listan kaikista viestiketjuista, jotka on luotu tai joita on päivitetty viimeisen 24 tunnin sisällä.

Jos olet kirjautunut sisään, "Viimeisen 24 tunnin aikana kirjoitetut viestit" -linkki vaihtuu "Uudet viestit" -linkiksi, jota painamalla saa listauksen kaikista viestiketjuista, jotka on luotu tai joita on päivitetty edellisen käyntisi jälkeen.

Rekisteröityneille jäsenille pidetään foorumin tietokannassa tietoa luetuista viesteistä. Rekisteröityneille jäsenille uudet viestit muuttuvat luetuiksi vasta sitten, kun jäsen on oikeasti lukenut ne. Rekisteröityneille jäsenille lukemattomatkin viestit kuitenkin merkitään luetuiksi, jos niitä ei lueta 31 päivän sisällä.

Viestiketjujen arvosteleminen

Mitä arvosanat ovat?

Foorumi sallii viestiketjujen arvostelun yhdestä tähdestä (kauhea) viiteen tähteen (erinomainen). Viestiketjulle annettujen arvosanojen keskiarvo näkyy viestiketjun nimen yhteydessä foorumilla. Jos et ehdi lukea kaikkia viestiketjuja, voit päätellä arvosanasta, mitä viestiketjuja kannattaa lukea.

Voit lajitella näytettävät viestiketjut arvosanan mukaan joko nousevassa tai laskevassa järjestyksessä.

Viestiketjujen arvosteleminen kannattaa, koska se auttaa muita käyttäjiä. Voit antaa arvosanan viestiketjulle painamalla "Arvostele viestiketju" -linkkiä, joka on sivun yläosassa viestiketjua lukiessa. Valitse viestiketjun arvosana sen mukaan, mikä mielestäsi parhaiten kuvaa viestiketjun laatua. Voit myöhemmin muuttaa antamaasi arvosanaa, jos mielipiteesi viestiketjusta muuttuu esimerkiksi siihen tulleiden uusien viestin takia.

Viestiketjutyökalut

Mitä viestiketjutyökalut ovat?

Jokaisen viestiketjun yläosassa on linkki nimeltä "Viestiketjutyökalut". Linkistä klikkaamalla aukeaa valikko, jossa on seuraavat vaihtoehdot:

 • Näytä tulostettava versio - vie sivulle, jossa viestiketjun sisältö näytetään pelkistetyssä ulkoasussa, joka näyttää paremmalta tulostettuna.
 • Lähetä tämä viesti sähköpostilla - jos uskot, että viestiketju kiinnostaa jotakin tuttuasi, voit lähettää linkin siihen sähköpostitse.
 • Tilaa viestiketju / Peru viestiketjun tilaus - Tilaamalla viestiketjun saat sähköpostitse tiedon, jos siihen tulee lisää viestejä. Täällä on lisätietoa viestiketjujen tilaamisesta.
 • Lisää äänestys - Jos aloitit viestiketjun, voit lisätä siihen äänestyksen tästä linkistä. Täällä on lisätietoa äänestyksistä.

Aihemerkinnät

Mitä aihemerkinnät ovat?

Aihemerkinnät ovat käytännöllinen tapa etsiä viestiketjuja, joissa on sama aihe tai samanlaista sisältöä. Aihemerkinnät täydentävät normaalia hakutoimintoa, jolla voi etsiä vain tiettyjä sanoja tai tietyn käyttäjän kirjoittamia viestejä.

Aihemerkinnöissä viestiketjuihin liitetään niiden sisältöä kuvaavia sanoja. Jos aihe esimerkiksi käsittelee valokuvaamista, voit lisätä sanan "valokuvaaminen" aihemerkintöihin. Sen lisäksi voit lisätä muitakin aihemerkintöjä, esim. "digitaalinen valokuva" ja "kamera" (riippuen tietysti viestiketjun luonteesta).

Tämä laittaa viestiketjun samaan kategoriaan muiden viestiketjujen kanssa, joilla on yhteisiä aihemerkintöjä.

Kuka lisää aihemerkinnät?

Aihemerkinnät lisää alunperin jäsen, joka aloittaa viestiketjun. Muut jäsenet voivat lisätä tai poistaa aihemerkintöjä myöhemmin.

Kuinka käytän aihemerkintöjä?

Aihemerkinnät näytetään laatikossa sivun alalaidassa viestiketjua lukiessa. Yksittäisen aihemerkinnän klikkaaminen näyttää muut viestiketjut, joissa on sama aihemerkintä - ja jotka siis saattavat liittyä samaan aiheeseen. Laatikon yläosassa olevan sanan 'Aihemerkinnät' klikkaaminen vie aihemerkintöjen yhteenvetosivulle, jossa näkyy käytössä olevat aihemerkinnät.

Käytössä olevista aihemerkinnöistä näet, mitkä aihemerkinnät ovat kaikkein suosituimpia - mitä isommalla sana on kirjoitettu, sitä useammin sitä on käytetty aihemerkinnöissä. Tarkennetun haun sivulla on toinen aihemerkintälista, josta näkyy aihemerkinnät, joita on etsitty (tai klikattu) eniten.

Keksit

What is 'Automatic Login'?

When you register (and also when you login using the form at the top of the screen), you will be given the option to 'Remember Me'. This will store your identity securely in a cookie on your computer. If you are using a shared computer, such as in a library, school or internet cafe, or if you have reason to not trust any other users that might use this computer, we recommend you do not enable this.

How do I clear cookies?

You can clear all your cookies set by the forum by clicking the 'logout' link at the top of the page. In some cases, if you return to the main index page via the link provided and you are still logged in, you may have to remove your cookies manually.

In Internet Explorer 6 on Windows XP: Click the 'Tools' menu. Select 'Internet Options' from the menu that appears. Click 'Delete Cookies' on the dialog box that appears. It will be in the center area of the 'General' tab.

In Internet Explorer 7: Click the 'Tools' menu. Select 'Internet Options' from the menu that appears. Click 'Delete...', beneath 'Browsing History' on the dialog box that appears. It will be in the center area of the 'General' tab. Click 'Delete cookies...' on the next dialog box that appears.

In Firefox: Click the 'Tools' menu. Select 'Options' from the menu that appears. From the dialog box, select 'Privacy' on the left. Find 'Cookies' on the main pane, and click the 'Clear' button adjacent to it.

In Safari: Go to Preferences, Security, then show Cookies and either select 'Remove all' or select individual cookies and then the 'Delete' button.

In Opera: Go to Tools, Preferences, Advanced, Cookies, Manage cookies then select the name of this site and click the 'Delete' button.

Your cookies should now be removed. You may want to restart the computer and revisit the forums to be sure.

Other browsers may have a different method of clearing cookies. Refer to the documentation for your own browser if you are unsure.

Unohtuneet salasanat

Unohdin salasanani. Mitä voin tehdä?

Jos unohdat salasanasi, voit painaa "Oletko unohtanut salasanasi?" -linkkiä. Se on jokaisella sivulla, jossa salasana täytyy syöttää.

Linkistä pääset sivulle, jossa sinun pitää syöttää sähköpostiosoite, jonka olet antanut rekisteröityessäsi foorumin jäseneksi. Syötettyäsi sähköpostiosoitteen sinulle lähetetään pian sähköposti, jossa on ohjeet salasanan vaihtamiseksi.

Koska salasanat säilytetään foorumilla salattuina, alkuperäisen salasanasi lähettäminen ei ole mahdollista. Tämä toiminto antaa vain vaihtaa salasanan.

Sinun täytyy pystyä lukemaan rekisteröityessäsi antamaasi sähköpostiosoitteeseen tulevia sähköposteja, jotta voit käyttää tätä toimintoa. Jos et saa sähköpostia muutaman minuutin sisällä sähköpostiosoitteen syöttämisestä, kannattaa sinun tarkistaa roskapostinestoasetuksesi.

Kalenterit

You will see a 'Calendar' link near the top of the forums (if this option is enabled by the administrator). By default, the forums will have one Calendar that can be viewed and used by all members.

Members can add upcoming events that might interest the community. You can also sign up to get email alerts about upcoming events.

In addition, the administrator could create additional private calendars for individual members or for specific user groups.

How do I add an event to the Calendar?

If you have the appropriate permissions, there will be a box on the Calendar labelled 'Add New Event'. The administrator may have enabled registered members to post public events, but usually this is not the case. It's more likely that you can only post your own private events that can only be seen by you.

There are three types of event that can be added to a calendar:

 • Single, All Day Event - an event that takes place for the whole of a day.
 • Ranged Event - events that have a defined start time and end time, not necessarily both on the same day.
 • Recurring Event - repeat over a set period of time based on certain criteria. Examples would be an event that occurs on the first Monday of every month and an event that occurs every Monday and Wednesday.

Just choose the appropriate option for the event you are adding, fill in the required information, then save the event. It will now appear on the Calendar.

Where do birthdays show?

Birthdays may be shown on the calendar if the administrator has enabled this feature. Your birthday will automatically be shown on the calendar if you have entered the date of your birthday in your profile. Note: if you do not enter the year of your birth when you edit your profile, your age will not be shown on the calendar.

If you enter your birthday, your name will also appear on the main forum page when it is your birthday.

Jäsenlista

Mikä jäsenlista on?

Jäsenlistalta näkyy foorumille rekisteröityneet jäsenet. Voit katso jäsenlistaa aakkosjärjestyksesä käyttäjätunnuksen perusteella, rekisteröitymispäivän perusteella, jäsenen lähettämien viestien lukumäärän perusteella tai maineen (?) perusteella.

Jäsenlistaan pääsee klikkaamalla "Jäsenlista"-linkkiä sivun yläosan navigointipalkissa.

Jos haluat etsiä tietyn jäsenen, paina "Etsi jäseniä" -linkkiä ja kirjoita käyttäjätunnus (tai sen osa) laatikkoon. Jos haluat enemmän hakumahdollisuuksia - kuten haku liittymispäivän, viestien lukumäärän tai kotisivun perusteella - paina "Tarkennettu haku" -linkkiä hakuvalikossa.

Näkyvätkö kaikki jäsenet listassa?

Uudet jäsenet, jotka eivät ole vielä vahvistaneet jäsenyyttään, eivät näy listassa.

Ilmoitukset

What are Your Notifications?

When you have logged into the board, a link to 'Your Notifications' may be displayed in the 'Welcome' box near the top of the forum. 'Your Notifications' will show if you have any one of the following:

 • Unread Private Messages (?)
 • Unread Profile Visitor Messages (?)
 • Profile Visitor Messages Awaiting Approval
 • Incoming Friend Requests (?)
 • Requests to Join Your Groups (?)
 • Invitations to Join Groups
 • Unread Photo Comments (?)
 • Photo Comments Awaiting Approval

By clicking on the 'Your Notifications' link, you will be able to quickly see how many of each type you have received. Clicking on any of the links in the menu will take you to the relevant page within the User Control Panel or elsewhere in the system.

If there are no notifications, then this link will be replaced by a link to 'Private Messages' (?).

Pikalinkit

What is the Quick Links menu?

The navigation bar at the top of each page has several helpful links. One of them is a dropdown menu called Quick Links. (It appears only to registered members who are logged in). Clicking it once with the mouse will make it drop down and show the following options:

 • Quick Links
  • Today's Posts (shows posts created in the past 24 hours)
  • Mark Forums Read (marks all the threads and posts as read for your session - this is a shortcut alternative to actually reading the threads and posts)
  • Open Contacts Popup (opens a new window with a list of all your contacts)
 • Networking
  • Friends and Contacts (a page from where you can manage your network)
  • Groups (where you can manage your Groups)
  • Photos and Albums (where you can manage your photos and albums)
 • User Control Panel (clicking this takes you to your personal user control panel)
  • Edit Signature (edit your personal signature that appears below posts)
  • Edit Your Details (edit your personal profile details)
  • Edit Options (manage your community settings)
 • Miscellaneous
  • Private Messages (manage your private messages, read your inbox, create new messages, etc)
  • Subscribed Threads (get an overview of your free subscriptions and options to manage them)
  • Your Profile (loads your social profile)
  • Who's Online (see which users who are currently online on the board and what they are doing)

Yhteyden ottaminen muihin jäseniin

Voinko lähettää sähköpostia muille jäsenille?

Tältä foorumilta ei voi lähettää sähköpostia muille jäsenille.

Voinko lähettää mielenkiintoisen linkin kaverille sähköpostitse?

Kyllä. Kun luet viestiketjua, on viestiketjutyökaluissa valinta "Lähetä tämä viesti sähköpostilla". Valinnasta pääset sivulle, jolta voit lähettää sähköpostin haluaamaasi osoitteeseen. Linkkiin lisätään viittaus käyttäjänumeroosi ja jos kaverisi rekisteröityy Joukkoliikennefoorumin jäseneksi linkissä olevan viestiketjun katsomisen jälkeen, saat siitä automaattisesti suosituksen.

Mitä yksityisviestit ovat?

Jäsenet voivat lähettää viestejä toisilleen yksityisviestijärjestelmällä. Yksityisviestijärjestelmästä on kerrottu enemmän täällä.

Mitä profiilikommentit ovat?

Jäsenet voivat jättää toisten jäsenten profiilisivuille julkisia viestejä. Kaikki muut jäsenet pääsevät lukemaan profiilikommentit. Profiilikommenteista on lisätietoa täällä.

Hankalien jäsenten kanssa toimiminen

Voinko estää viestit, sähköpostit ja yksityisviestit haluamiltani käyttäjiltä?

Jos jotkut jäsenet ärsyttävät sinua etkä halua nähdä heidän kirjoittamia viestejään etkä saada yksityisviestejä tai sähköposteja heiltä, voit lisätä haluamasi jäsenet näyttämättäjättämislistallesi. Voit tehdä sen usealla eri tavalla:

Jäsenasetusten kautta: Jäsenasetukset, Asetukset ja valinnat, Muuta näyttämättäjättämislistaa. Kirjoita sitten haluamasi käyttäjän käyttäjätunnus ja klikkaa OK.

Mitä teen, jos näen jotakin loukkaavaa?

Eri puolilla foorumia on 'Ilmoita'-linkkejä. Niitä klikkaamalla voit huomauttaa foorumin ylläpidolle kaikesta mikä on mielestäsi loukkaavaa, moitittavaa tai laitonta.

RSS ja Podcasting

Can I use RSS to keep up with new posts?

If the administrator has enabled RSS syndication, this lets you view newly created threads in guest-viewable forums without visiting the board.

The feeds are currently provided in two formats, RSS and RSS v2.

Most modern browsers have facilities for reading RSS feeds and will automatically detect the availability of feeds on bulletin board pages.

How do I listen to podcasts?

A podcast is a means of distributing audio files (such as .mp3s) over the internet. They can be played on a wide range of media players and computers. If the board administrator has enabled this function, then you may sometimes see links to podcasts within threads.

Podcasts contained within threads are only accessible using RSS feeds.

Hae FAQ:sta

Select this option if you would like your search to look in the text of FAQ items as well as their titles.

Nämä valinnat määrittelevät miten hakuasi käsitellään. 'Riittää, että joku sanoista löytyy' palauttaa eniten tuloksia, mutta kaikki eivät välttämättä ole asiaankuuluvia. 'Kaikki sanat pitää löytyä annetussa järjestyksessä' palauttaa vain tulokset joissa on tarkalleen kirjoittamasi ehdot.