Joukkoliikennefoorumi FAQ

Täältä löydät tietoa foorumin toiminnasta. Käytä alla olevia linkkejä tai hakulomaketta tietojen etsimiseen.

Voinko tehdä hakua foorumilta?

Voit etsiä viestejä kirjoittajan, päivämäärän tai viestissä tai pelkästään sen otsikossa olevien sanojen perusteella.

Haku tehdään klikkaamalla "haku"-linkkiä, joka on useimpien sivujen ylälaidassa.

Voit hakea kaikista viestiryhmistä joihin sinulla on oikeudet.

Voinko lähettää sähköpostia muille jäsenille?

Kyllä! Lähettääksesi sähköpostia jollekulle toiselle jäsenelle, etsi jäsen jäsenlistasta.

Käyttäjän jäsenprofiilissa on linkki, josta voit lähettää käyttäjälle sähköpostia. Viesti lähetetään linkistä aukeavalla erillisellä sivulla. Kun olet kirjoittanut viestin, paina [lähetä sähköposti] -nappia ja viestisi lähetetään välittömästi. Huomioi, että yksityisyydensuojan vuoksi sinulle ei näytetä vastaanottajan sähköpostiosoitetta.

Jos jonkun käyttäjän kohdalla ei ole sähköpostinlähetyslinkkiä, kyseinen käyttäjä ei halua vastaanottaa sähköpostia foorumin jäseniltä.

Toinen kätevä sähköpostia hyödyntävä toiminto on linkin lähettäminen ystävälle mielenkiintoisesta viestiketjusta. Viestiketjutyökaluista voit lähettää lyhyen asiasta kertovan viestin kelle tahansa.

Rekisteröityneet jäsenet voivat lähettää toisilleen viestejä käyttäen foorumin yksityisviestijärjestelmää. Täällä on lisätietoa yksityisviesteistä.

Mitä yksityisviestit ovat?

Yksityisviesteillä voi lähettää henkilökehtäisiä viestejä toisille jäsenille.

Yksityisviestin lähettäminen

Yksityisviestit toimivat vähän kuin sähköposti, mutta niitä voi lähettää vain tämän foorumin jäsenille. Lähetettävissä viesteissä voi käyttää vB-koodia, hymiöitä ja kuvia.

Voit lähettää yksityisviestin toiselle tämän foorumin käyttäjälle klikkaamalla 'Lähetä uusi viesti'-linkkiä jäsenasetustesi yksityisviestiosiossa, tai klikkaamalla 'Lähetä yksityisviesti' -linkkiä toisen jäsenen kirjoittaman viestin kohdalla.

Lähetetyt yksityisviestit voi tallentaa lähetettyjen viestien kansioon.

Yksityisviestikansiot

Oletuksena kaikilla käyttäjillä on kaksi yksityisviestikansiosta: Tulevat ja Lähetetyt.

Muiden jäsenten lähettämät viestit tulevat Tulevat-kansioon. Sieltä voi katsoa kaikki vastaanotetut viestit. Viesteistä näkee myös lähettäjän käyttäjätunnuksen ja lähetysajankohdan

Lähettäessäsi uuden viestin siitä jätetään kopio Lähetetyt -kansioon, jos olet jättänyt kopion tallentamisen päälle viestiä lähettäessä.

Voit luoda lisää kansioita yksityisviestejäsi varten klikkaamalla 'Muuta kansioita'-linkkiä.

Jokaisessa kansiossa voi valita viestejä ja sen jälkeen siirtää niitä johonkin toiseen kansioon tai tuhota niitä lopullisesti.

Vanhoja viestejä täytyy tuhota säännöllisesti, koska yksityisviestejä voidaan tallentaa korkeintaan 1000 käyttäjää kohden. Jos tämä raja ylittyy, et voi enää lähettää etkä vastaanottaa uusia viestejä ennen kuin olet tuhonnut vanhempia.

Aina kun luet viestiä, tarjotaan sinulle mahdollisuus vastata viestiin tai edelleenlähettää se jollekin kolmannelle jäsenelle.

Kuinka käytän jäsenlistaa?

Jäsenlistassa on täydellinen lista kaikista tämän foorumin rekisteröityneistä jäsenistä. Voit selata jäsenlistaa käyttäjänimen mukaan aakkostettuna, liittymispäivän mukaan tai käyttäjän lähettämien viestien lukumäärän perusteella.

Jäsenlistassa on myös hakutoiminto, jolla voi helposti etsiä jäseniä annettujen hakuehtojen perusteella, esimerkiksi kaikkien viikon sisällä liittyneiden jäsenten etsiminen.

Kuinka käytän kalenteria?

Foorumilla on joukkoliikenneaiheinen kalenteri, jolle käyttäjät voivat lisätä joukkoliikenteeseen liittyviä tapahtumia.

Kalenterissa on kahdenlaisia tapahtumia: tavallisia tapahtumia ja toistuvia tapahtumia.

Tavalliset tapahtumat näkyvät kalenterissa tapahtuman alkupäivästä loppupäivään.

Toistuvat tapahtumat toistuvat määritellyllä ajanjaksolla haluttujen kriteerien mukaan, esimerkiksi jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina tai aina maanantaisin ja keskiviikkoisin.

Kalenteriin lisäämäsi merkinnät eivät näy muille käyttäjille ennen kuin ylläpito tai moderaattori on tarkastanut ne. Ylläpito ja moderaattori tarkastavat aina välillä, onko tarkastusta odottamassa kalenterimerkintöjä, mutta jos lisäät tapahtuman lyhyellä varoitusajalla voit lähettää asiasta lisäksi yksityisviestin ylläpidolle, jotta tapahtuma tarkastettaisiin heti.

Kahden viikon sisällä olevat tapahtumat näytetään foorumin etusivulla.

Mitä ilmoitukset ovat?

Ilmoitukset ovat ylläpidon tai moderaattorin lähettämiä erikoisviestejä, jotka on tarkoitettu yksisuuntaiseksi kommunikaatioksi käyttäjille. Jäsenet eivät voi vastata ilmoituksiin, vaan jos he haluavat keskustella asiasta, on sitä varten avattava uusi viestiketju.

Kuinka arvostelen viestiketjuja?

Viestiketjujen yhteydessä on valikko, joissa voi arvioida viestiketjua arvosanoilla 1 - 5.

Viestiketjun arvioiminen on täysin vapaaehtoista ja itsesi päätettävissä. Jos joku viestiketju on mielestäsi erinomainen, voit arvostella sen 5 tähden arvoiseksi, tai jos se on mielestäsi sanomattoman heikkotasoinen, voit antaa sille yhden tähden.

Kun tarpeeksi moni jäsen on äänestänyt viestiketjua, sen otsikon yhteydessä näytetään tähtiä annettujen arvioiden keskiarvon perusteella. Jos et ehdi lukea kaikkia viestiketjuja, voit päätellä tähtien perusteella mitkä viestiketjut ovat lukemisen arvoisia.

Mitä suositukset ovat?

Jäsenet saavat suosituksen jokaisesta uudesta jäsenestä, jonka he ovat kutsuneet foorumille. Foorumi todentaa kutsumisen linkistä, jolla uusi käyttäjä tulee foorumille. Sinun tulisi antaa seuraava linkki henkilöille, jotka haluat kutsua foorumille:

http://jlf.fi/index.php?referrerid=0

Aina kun joku tulee foorumille edellä olevaa linkkiä käyttäen ja rekisteröityy jäseneksi, suositustesi lukumäärä kasvaa yhdellä. Voit katsoa suositustesi määrän jäsenprofiilista.

Joukkoliikennefoorumilla ei ole käytössä mitään erityisetuja suosituksia kerääville käyttäjille. Suosituslinkkejä ei saa roskapostittaa tms. ympäriinsä suosituslukumäärän kasvattamisen toivossa.

Voiko viestiketjuja lukea muuten kuin viestien aikajärjestyksessä?

Ei voi.

Onko tällä foorumilla RSS-syötettä?

Ei ole.

Hae FAQ:sta

Select this option if you would like your search to look in the text of FAQ items as well as their titles.

Nämä valinnat määrittelevät miten hakuasi käsitellään. 'Riittää, että joku sanoista löytyy' palauttaa eniten tuloksia, mutta kaikki eivät välttämättä ole asiaankuuluvia. 'Kaikki sanat pitää löytyä annetussa järjestyksessä' palauttaa vain tulokset joissa on tarkalleen kirjoittamasi ehdot.