Joukkoliikennefoorumi FAQ

Täältä löydät tietoa foorumin toiminnasta. Käytä alla olevia linkkejä tai hakulomaketta tietojen etsimiseen.

Voinko käyttää jotakin tiettyjä koodeja/tageja saadakseni erilaisia merkintätapoja viesteihini?

Viesteissäsi on suurimmaksi osaksi pelkkää tekstiä, mutta joissakin tapauksissa voit haluta korostaa joitakin sanoja tai lauseita kirjoittamalla ne (esimerkiksi) paksummalla tai kursiivilla.

Joukkoliikennefoorumilla tälläisiä huomiokeinoja tehdään vB Koodilla, joka on joukko tageja joilla voi tuottaa suosituimmat huomiokeinot. vB Koodi on hyvin yksinkertaista käyttää ja se on immuuni vihamielisille javascripteille ja sivun ulkoasun häirinnälle.

Joukkoliikennefoorumilla voi käyttää myös hymiöitä, joten voit käyttää pieniä ikoneita välittääksesi tietoa viestiin liittyvistä tunteista. Joukkoliikennefoorumilla voi käyttää myös [img]-koodia, jonka avulla viesteihin voi liittää kuvia.

Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoa vB Koodista.

Mikä on sähköposti-ilmoitus?

Jos aloitat uuden viestiketjun tai vastaat olemassaolevaan, voit pyytää ilmoituksen sähköpostitse kun joku vastaa viestiketjuun. Voit myös pyytää sähköposti-ilmoituksia viestiketjuun tulleista uusista viesteistä, vaikka et olisikaan lähettänyt itse viestia kyseiseen ketjuun. Ilmoituksen voi pyytää painamalla "Tilaa tämä viestiketju" -linkkiä viestiketjutyökaluissa.

Jos et enää halua saada sähköposti-ilmoituksia jostakin viestiketjusta, voit lopettaa niiden lähettämisen joko muokkaamalla viestiäsi tai poistamalla tilauksen täältä.

Sähköposti-ilmoituksia voidaan lähettää vain rekisteröityneille jäsenille. He voivat päättää käyttäjäasetuksissaan haluavatko saada sähköposti-ilmoituksia oletusarvoisesti.

Sähköposti-ilmoituksia kutsutaan myös viestiketjun tilaamiseksi.

Mitä hymiöt ovat?

Hymiöt ovat pieniä graafisia ikoneja, joita voit laittaa viestiisi kertoaksesi jostakin tunteesta, esimerkiksi vitsistä tai nolostumisesta. Jos esimerkiksi kirjoitat viestiisi sarkastisen kommentin, voit käyttää silmää iskevää hymiötä sen perässä sen sijaan, että kirjoittaisit suoraan "Tämä oli vitsi."

Jos olet käyttänyt sähköpostia tai internet-pohjaisia chatteja, tunnet hymiöiden käsitteen todennäköisesti jo ennestään. Joidenkin merkkien yhdistelmä muodostaa hymiön. Esimerkiksi, :) tarkoittaa hymyileviä kasvoja. Ymmärtääksesi hymiöt, kallista päätäsi vasemmalle ja katso tekstiä: huomaat, että :) näyttää kahdelta silmältä ja hymyilevältä suulta.

Tällä foorumilla käytössä olevien hymiöiden listan näkee täältä.

Joskus voit haluta, ettei tekstissäsi olevia hymiöitä muuteta automaattisesti niitä vastaaviksi kuviksi. Voit estää hymiöiden muuttamisen kuviksi valitsemalla vaihtoehdon "Älä muuta tekstinä olevia hymiöitä hymiöikoneiksi" uutta viestiä lähettäessä.

Koodinapit ja klikattavat hymiöt

Koodinapeilla ja klikattavilla hymiöillä voi lisätä vB-koodia nopeasti ja helposti viestiä kirjoittaessa. Niiden käyttämiseksi ei tarvitse kuin klikata nappia tai valita hymiö listasta.

Jäsenasetuksista voi valita yhden kolmesta viestieditorin käyttöliittymästä: yksinkertainen editori, peruseditori tai parannettu käyttöliittymä. Yksinkertaisessa editorissa ei ole vB-koodinappeja helpottamassa viestin kirjoittamista, vaan kaikki vB-koodi on kirjoitettava käsin.

Peruseditorissa vB-koodinappeja käytetään maalaamalla haluttu teksti editorissa ja sen jälkeen painamalla koodinappia. Koodinapin painaminen lisää tarvittavan vB-koodin tagit valitun tekstin ympärille. Jos koodinappia painaa silloin kun tekstiä ei ole maalattuna, vB-kooditagit lisätään kohdistimen kohdalle. Sen jälkeen tagien väliin voi kirjoittaa tekstiä.

Parannetussa käyttöliittymässä napin painaminen vaikuttaa valittuun tekstiin. Tämä on WYSIWYG-moodi (mitä näet, sellaisen saat), jossa viesti on näkyvissä lopullisessa muodossaan koko editoinnin ajan. Jos mitään tekstiä ei ole valittu koodinappia painaessa, mitään ei tapahdu.

Klikattavia hymiöitä käytetään klikkaamalla sitä hymiötä, jonka haluaa lisätä viestiin. Listan kaikista tarjolla olevista hymiöistä saa painamalla Lisää-linkkiä hymiölistan alapuolella.

Kuinka perustan äänestyksiä ja äänestän niissä?

Olet ehkä huomannut, että joissakin viestiketjuissa voit äänestää aiheesta. Näitä viestiketjuja kutsutaan äänestyksiksi. Niitä perustetaan näin:

Uuden äänestyksen tekeminen

Kun lähetät uuden viestiketjun, sinulla on mahdollisuus tehdään siihen äänestys.

Voit määritellä äänestyksessä esitettävän kysymyksen ja vastausvaihtoehdot. Muut jäsenet voivat sitten äänestää haluamaansa vaihtoehtoa ja äänestystulokset näkyvät viestiketjun yhteydessä.

Esimerkki äänestyksestä:

Mikä on lempivärisi?

  1. Punainen
  2. Sininen
  3. Keltainen
  4. Vihreä
  5. Taivaansiniseen vivahtava vaaleanpunainen keltaisin pistein

Tehdäksesi äänestyksen valitse vaihtoehto "Kyllä, lähetä äänestys tähän ketjuun" viestiketjun lähetyssivulla ja aseta haluamasi vastausvaihtoehtojen lukumäärä.

Kun painat lähetysnappia, siirryt äänestyksen tekemissivulle, jossa voit määritellä kysyttävän kysymyksen ja vastausvaihtoehdot.

Voit asettaa äänestykselle myös aikarajan, esimerkiksi niin että äänestysaikaa on viikko.

Äänestäminen ja tulosten katsominen

Äänestääksesi, valitse äänestysvaihtoehto jolle haluat antaa äänesi ja paina "Äänestä!"-nappia. Voit katsoa äänestyksen sen hetkiset tulokset ennen äänestämistä painamalla "Katso tulokset" -linkkiä. Äänestäminen on täysin vapaaehtoista. Voit äänestää mitä tahansa annetuista vaihtoehdoista tai olla äänestämättä kokonaan.

Kun olet äänestänyt jossakin äänestyksessä, et voi enää vaihtaa ääntäsi, joten ole huolellinen valitessasi vaihtoehdon jota äänestät!

Mitä liitteet ovat?

Tällä foorumilla viesteihin voi liittää kuvia liitetiedostoiksi. Liitetiedostojen koko on rajoitettu.

Liittääksesi kuvan viestiin, paina [Hallitse liitteitä] -nappia viestinkirjoitussivulla ja ilmoita kuvatiedoston sijainti omalla kovalevylläsi.

Kirjoitettuasi viestin liitetiedostosta näkyy viestissä esikatselukuva. Nähdäksesi kuvan kokonaan paina esikatselukuvan vieressä olevaa tiedostonnimilinkkiä.

Mitä viestien ikonit ovat?

Viestiketjuille, yksittäisille viesteille ja yksityisviesteille voi asettaa ikonin niitä kirjoittaessa. Ikoni näkyy viestin otsikon ohessa ja sillä voi ilmaista viestin sisältöä tai siitä välittyvää tunnetta.

Voinko muokata omia viestejäni?

Jäsenet voivat muokata ja poistaa viestejään kahden tunnin sisällä niiden kirjoittamisesta. Jos haluat muokata viestiäsi aikarajan ylityttyä, ota yhteys ylläpitoon tai moderaattoreihin.

Muokataksesi tai poistaaksesi viestin, paina -nappia sen viestin kohdalla, jota haluat muokata. Jos viestisi on aloittanut uuden viestiketjun, voi sen tuhoaminen tuhota koko viestiketjun.

Tehtyäsi muutokset ilmestyy viestin alalaitaan huomautus, joka kertoo muille käyttäjille että olet muokannut viestiäsi. Myös ylläpito tai moderaattorit voivat muokata viestiäsi.

Mitä moderaattorit ovat?

Moderaattorit avustavat ylläpitoa foorumille kirjoitettujen viestien tarkastamisessa. Moderaattorit voivat muokata ja tuhota viestejä, siirtää viestejä ja viestiketjuja ja muuten muokata foorumin viestisisältöä. He voivat myös antaa jäähyjä ja porttikieltoja häiriköille.

Miksi osa sanoista viestissäni on sensuroitu?

Ylläpito on sensuroinut joitakin sanoja tältä foorumilta. Jos viestissäsi on sensuroituja sanoja, ne peitetään näin:*****.

Sensuroidut sanat poistetaan kaikkien käyttäjien viesteistä ja tietokone sensuroi viestit automaattisesti yksinkertaisesti etsimällä kiellettyjä sanoja. Sensuroinnissa ei ole mitään tekoälyä.

Hae FAQ:sta

Select this option if you would like your search to look in the text of FAQ items as well as their titles.

Nämä valinnat määrittelevät miten hakuasi käsitellään. 'Riittää, että joku sanoista löytyy' palauttaa eniten tuloksia, mutta kaikki eivät välttämättä ole asiaankuuluvia. 'Kaikki sanat pitää löytyä annetussa järjestyksessä' palauttaa vain tulokset joissa on tarkalleen kirjoittamasi ehdot.