Joukkoliikennefoorumi FAQ

Täältä löydät tietoa foorumin toiminnasta. Käytä alla olevia linkkejä tai hakulomaketta tietojen etsimiseen.

Miksi rekisteröityisin?

Sinun täytyy rekisteröityä jäseneksi voidaksesi käyttää täysin kaikkia tämän foorumin ominaisuuksia. Rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröityneet jäsenet saavat:
 • lähettää uusia viestiketjuja
 • vastata muiden lähettämiin viestiketjuihin
 • muokata viestejään
 • halutessaan sähköposti-ilmoituksen määrittelemistään uusista viesteistä
 • lähettää yksityisviestejä muille jäsenille
 • lisätä tapahtumia foorumin kalenteriin
 • tehdä "kaverilistan", josta näkee nopeasti kirjautuneena olevat ystävät
Rekisteröityäksesi sinun pitää valita käyttäjätunnus ja salasana ja ilmoittaa nimesi ja toimiva sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitteen antaminen ei johda roskipostitukseen, koska voit päättää että sähköpostiosoitettasi ei näytetä muille jäsenille. Vastaanottajan sähköpostiosoitetta ei näytetä lähettäjälle foorumin kautta lähetettävissä sähköpostiviesteissä. (Jos haluat varmistua asiasta, kokeile lähettää sähköpostia jollekin käyttäjälle.) Annettuasi rekisteröitymistiedot saat tarkistusviestin sähköpostitse, jolla varmistetaan sähköpostiosoitteesi toimivuus.

Käyttääkö tämä foorumi keksejä?

Tämä foorumi käyttää keksejä mm. automaattiseen sisäänkirjautumiseen ja näytettäessä onko johonkin viestiketjuun tai aihealueelle tullut uusia viestejä edellisen käyntisi jälkeen. Kun rekisteröidyt jäseneksi, sinulle tarjotaan mahdollisuutta kirjautua sisään automaattisesti. Ko. mahdollisuuden käyttäminen johtaa käyttäjätunnuksen ja salasanan tallentamiseen keksiin, joka tallennetaan tietokoneellesi. Jos käytät yhteiskäytössä olevaa tietokonetta, esimerkiksi kirjastossa, koulussa tai Internet-kahvilassa, tai jos muuten epäilet että joku muu saattaa päästää käyttämään samaa tietokonetta, suosittelemme että et valitse tätä vaihtoehtoa. Tällä foorumilla keksejä käytetään myös käynnissä olevan istunnon seuraamiseen, jotta voidaan varmistaa että pysyt kirjautuneena koko ajan selatessasi foorumia.

Kuinka tyhjennän keksit selaimestani?

Voit tyhjentää kaikki keksit selaimestasi klikkaamalla tästä. Jos palatessasi etusivulle linkin painamisen jälkeen olet vielä kirjautuneena sisään, sinun täytyy ehkä poistaa keksit käsin selaimestasi.

Internet Explorer 6:lla Windows XP:llä:
 1. Valitse "Työkalut"-valikko.
 2. Valitse "Internet-asetukset" valikosta joka tulee esiin.
 3. Klikkaa "Tuhoa keksit" esiin tulevasta dialogista. Se on "Yleisasetukset"-sivun keskiosassa.
Mozilla Firefoxissa:
 1. Valitse "Työkalut"-valikko.
 2. Valitse "Asetukset" valikosta joka tulee esiin.
 3. Valitse "Yksityisyysasetukset" dialogin vasemmalta puolelta.
 4. Etsi "Keksit" ikkunan pääosasta ja paina sen vieressä olevaa "Tyhjennä"-nappia.
Keksien pitäisi nyt olla tyhjennetty. Jos haluat varmistua asiasta, voit käynnistää tietokoneesi uudelleen ja tulla käymään foorumin etusivulla, jossa sinun ei pitäisi olla kirjautuneena jos keksit on tyhjennetty.

Kuinka voin muokata jäsenprofiilini tietoja?

Jokaisen käyttäjän vastuulla on pitää jäsenprofiilin tiedot ajantasalla. Eritoten tulee pitää huolta, että sähköpostiosoite on varmasti oikein; myös oikeat etu- ja sukunimesi on oltava niille varatuissa kentissä. Voit muokata kaikkia muita kenttiä profiilissasi paitsi käyttäjätunnustasi. Kun olet rekisteröinyt tunnuksesi, tulee siitä sinun pysyvästi. Poikkeustilanteissa voit kysyä ylläpidolta tunnuksen vaihtoa, mutta tähän tarvitaan erityisen hyvä syy.

Voit muokata jäsenprofiiliasi täällä.

Mikä allekirjoitus on?

Voit asettaa allekirjoituksen rekisteröidyttyäsi. Allekirjoitus on lyhyt tekstinpätkä, jonka haluat näkyvän kaikkien kirjoittamiesi viestin lopuksi (vähän samaan tyyliin kuin paperiarkeilla, joihin on valmiiksi painettu nimi).

Voit valita itse, mihin kirjoittamiisi viesteihin allekirjoitus liitetään. Jos olet määritellyt allekirjoituksen, foorumi lisää sen automaattisesti kaikkiin viesteihin niitä lähettäessä. Voit estää allekirjoituksen liittämisen viestikohtaisesti poistamalla rastin "Näytä allekirjoitus" -laatikosta viestiä kirjoittaessa.

Voit lisätä tai poistaa allekirjoituksen vanhoista viesteistäsi muokkaamalla viestiä ja vaihtamalla "Näytä allekirjoitus" -asetusta.

Allekirjoitus asetetaan käyttäjäprofiilissa.

Unohdin salasanani, mitä voin tehdä?

Jos unohdat salasanasi, voit klikata 'Oletko unohtanut salasanasi?'-linkkiä millä tahansa sivulla joka vaatii sinua kirjoittamaan salasanasi.

Tästä linkistä saat esille sivun, jolla olevaan lomakkeeseen sinun tulee syöttää sähköpostiosoite, jota käytit rekisteröityessäsi foorumille. Lähetettyäsi lomakkeen, sähköpostiosoitteesesi lähetetään välittömästi sähköposti, jossa annetaan lisäohjeita salasanan vaihtamiseen.

Kuinka lisään erikoistittelin profiiliini?

Joukkoliikennefoorumilla vain ylläpito ja moderaattori voivat asettaa käyttäjille erikoistitteleitä.

Kuinka saan kuvan käyttäjänimeni alle?

Näitä pieniä kuvia kutsutaan avatareiksi. Ne näytetään käyttäjänimesi alapuolella kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Sinun täytyy tallentaa haluamasi avatar-kuva omalle tietokoneellesi, josta se voidaan siirtää Joukkoliikennefoorumille.

Lisätietoja avatareista on saatavilla täällä.

Mitä ovat kaveri- ja näyttämättäjättämislista?

Kaverilistassa säilytetään tietoa ystävistäsi, jotka käyttävät tätä foorumia. Valitsemalla "Avaa kaverilista" yläpalkin pikalinkeistä näet, ketkä kaverisi ovat tällä hetkellä kirjautuneena sisään ja voit lähettää heille yksityisviestin. Lisäämällä jäseniä kaverilistallesi voit myös lähettää heille yksityisviestin kerralla. Voit lisätä kenet tahansa foorumin jäsenen kaverilistallesi katsomalla heidän käyttäjäprofiiliaan tai valitsemalla "Kaveri- / näyttämättäjättämislistat" jäsenasetuksistasi.

Näyttämättäjättämislistalle merkitään käyttäjät, joiden viestejä et halua lukea. Kun olet lisännyt jonkun käyttäjän näyttämättäjättämislistalle, piilotetaan kyseisen käyttäjän kirjoittamat viestit lukiessasi viestiketjuja.

Hae FAQ:sta

Select this option if you would like your search to look in the text of FAQ items as well as their titles.

Nämä valinnat määrittelevät miten hakuasi käsitellään. 'Riittää, että joku sanoista löytyy' palauttaa eniten tuloksia, mutta kaikki eivät välttämättä ole asiaankuuluvia. 'Kaikki sanat pitää löytyä annetussa järjestyksessä' palauttaa vain tulokset joissa on tarkalleen kirjoittamasi ehdot.