RSS
Botti
- Liittynyt
- 10 Heinäkuu 2008
- Viestit
- 8,892
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom.: This feature may not be available in some browsers.
ja sen ratojen kunnossapidosta vastaavalle tytäryhtiölle (VR Track Oy)
Täytyypä todeta, että HSL:n tiedote on asiaa! Olisi todella hurjaa, jos yhdelle liikennöitsijälle (VR yhtymä) ja sen ratojen kunnossapidosta vastaavalle tytäryhtiölle (VR Track Oy) annettaisiin oikeus jättää tilattu liikenne ajamatta, kun toiset liikennöitsijät vaikeuksista huolimatta pystyvät hoitamaan pääosan liikenteestä, eivätkä vaadi niukennettuja aikatauluja.
Kerrottakoon esimerkki huonosta liikenteenhoidosta:En kyllä näe tarvetta muihin neuvotteluihin kuin sellaisiin, jossa liikennöitsijä ja radan kunnossapitäjä kertovat ne virheelliset toimintatapansa, joista ajamattomat vuorot johtuvat ja joissa sovitaan, miten liikenne saadaan kuntoon ja paljonko VR yhtymälle jätetään maksamatta ajamattomien vuorojen vuoksi. Kalustopula on kyllä ihan pelkkä tekosyy sellaisella varakaluston määrällä mikä VR yhtymällä on käytettävissään.
Ongelma taitaa olla siinä, etteivät liikennöitsijä ja radan kunnossapitäjä eli VR-Yhtymä taida tietää, mitä virheitä tehdään eikä ainakaan miten tilanne korjataan. Tämän voi päätellä siitä, että yhtymän ehdotus on, ettei liikennettä hoideta, eikä hoitamatonta liikennettä myöskään korvata matkustajille. Ainoat asiat, joita yhtymä on esittänyt tilanteen korjaamiseksi, ovat Helsingin asetinlaitteen uusiminen ja Pisara-rata. Kumpikin ”korjauksia”, joiden maksaminen ja toteuttaminen ei kuulu VR-Yhtymälle. Ja jotka eivät vaikuta välittömästi mihinkään.En kyllä näe tarvetta muihin neuvotteluihin kuin sellaisiin, jossa liikennöitsijä ja radan kunnossapitäjä kertovat ne virheelliset toimintatapansa, joista ajamattomat vuorot johtuvat ja joissa sovitaan, miten liikenne saadaan kuntoon...
Kalustopulasta ei voinut olla kyse, koska lähtöraiteella seisoi juna valot päällä (ja ovet lukossa), ja parin raiteen päästä lähti ennen seuraavan M-junan lähtöä kolmen junan letka V-junana mitä ilmeisimmin varikolle.
Olisikohan yksi syy se että talvikunnossapitokalustoa kuten raskaita lumiauroja ja riittävästi miehiä ei ole sijoitettu Uudellamaalle, jossa tänä ja viime talvena on ollut enemmän lunta kuin Pohjois-Suomessa? Onko kunnossapidon kilpailutus ja sen seurauksena syntynyt alueellinen jako kahden eri kilpailevan kunnossapitoyhtiöin Destia ja VR Track (huom molemmat valtion omistamia!) aiheuttanut sen etä aurauskalustoa ja henkilökuntaa ei voi enää siirtää eri alueiden välille vaikka lumitilanne vaatisi?Ongelma taitaa olla siinä, etteivät liikennöitsijä ja radan kunnossapitäjä eli VR-Yhtymä taida tietää, mitä virheitä tehdään eikä ainakaan miten tilanne korjataan. Tämän voi päätellä siitä, että yhtymän ehdotus on, ettei liikennettä hoideta, eikä hoitamatonta liikennettä myöskään korvata matkustajille. Ainoat asiat, joita yhtymä on esittänyt tilanteen korjaamiseksi, ovat Helsingin asetinlaitteen uusiminen ja Pisara-rata. Kumpikin ”korjauksia”, joiden maksaminen ja toteuttaminen ei kuulu VR-Yhtymälle. Ja jotka eivät vaikuta välittömästi mihinkään.
Kumpi yhtiö muuten hoitaa Uudenmaan ratoja? Henkilökuntapulalla ainakaan VR Track ei voi juuri ongelmia perustella ottaen huomioon tämän viikon lomautusuutiset.Olisikohan yksi syy se että talvikunnossapitokalustoa kuten raskaita lumiauroja ja riittävästi miehiä ei ole sijoitettu Uudellamaalle, jossa tänä ja viime talvena on ollut enemmän lunta kuin Pohjois-Suomessa? Onko kunnossapidon kilpailutus ja sen seurauksena syntynyt alueellinen jako kahden eri kilpailevan kunnossapitoyhtiöin Destia ja VR Track (huom molemmat valtion omistamia!) aiheuttanut sen etä aurauskalustoa ja henkilökuntaa ei voi enää siirtää eri alueiden välille vaikka lumitilanne vaatisi?
Kalustopula on kyllä ihan pelkkä tekosyy sellaisella varakaluston määrällä mikä VR yhtymällä on käytettävissään.
Helsingin asetinlaitteen uusiminen ja Pisara-rata. Kumpikin ”korjauksia”, joiden maksaminen ja toteuttaminen ei kuulu VR-Yhtymälle. Ja jotka eivät vaikuta välittömästi mihinkään.
Esim. Wienin lähiliikenteen täsmällisyys joulukuussa oli 99 %, vaikka sielläkin tuli lunta ongelmaksi asti.
Viittasin erityisesti niihin eroihin, jotka on saatu verrattaessa YTV:n laskelmien mukaan Helsingin seudun liikenteeseen tarvittavaa kaluston määrää siihen Sm1, Sm2 ja Sm4 - kalustoon joka VR yhtymällä on käytettävissään. En nyt ehdi hakemaan ko. raporttia, mutta varakaluston määrä oli selkeästi kymmeniä yksikköjä enemmän kuin YTV arvioi tarvittavan, verraten asiaa HKL:n metroliikenteen käytäntöihin.