Porin seudun paikallisliikenne

Olenko ymmärtänyt väärin vai tuleeko Citylinja jatkumaan Puuvillalta sinne Pormestarinluotoon asti?
Porin joukkoliikenteen kotisivuilla kerrotaan mm. seuraavaa:

"Kesällä kokeillaan, miten Citylinjalle vakiintuneet pikkubussit ja aikataulu toimisivat, jos Citylinjan reitti jatkuisi Puuvillasta Pormestarinluotoon. Linjaa 12 Pormestarinluoto ajetaan koko kesän ajan oman aikataulunsa mukaisesti, minkä lisäksi Citylinjalle tehdään Kauppatori – Puuvilla – Pormestarinluoto -välille yksi vuoro linjanumerolla 1P. Vuorolisäyksen tavoitteena on ylläpitää linjan 12 reitin varrella asuvien ja työskentelevien joukkoliikenteen vuorotarjontaa, mutta samalla löytää kustannustehokkaita uusia ratkaisuja tulevien vuosien varalle.

– Pormestarinluodossa joukkoliikenteen käyttö on vakiintunutta, runsasta ja koko päivän jatkuvaa. Säännöllisesti toistuvia ruuhkapiikkejä ei rahastuslaitteen keräämissä tilastoissa näy. Kesän ajan tutkitaan, miten Puuvillan ja Pormestarinluodon matkustajat löytävät samaan pikkubussiin ja kuunnellaan, mitä matkustajat ja kuljettajat kertovat vuoron toimivuudesta, Salonen toteaa.

Uusi Citylinjan reitti 1P on yhtenevä linjan 1 kanssa välillä Paratiisinmäki – Puuvillan sisäpiha. Tästä reitti 1P ajaa linjan 12 reittiä Isosannanpuistokadun, Kolitien ja Alahangantien kautta Keulantielle ja palaa sieltä samaa reittiä Puuvillan sisäpihalle. "
 
Porin Linjojen kaluston ikärakenne on mielenkiintoinen: Uusimmat kaupunkiautot (ikää noin puoli vuotta) ovat mallia Scania K280 Citywide II LE ja toisaalta ajossa on edelleen Scaloja Scania L94 -alustalla - ja kaikenlaista siltä väliltä. Kuvakatsaus. L94-Scanioista osa on vuodelta 2004.
 
Takaisin
Ylös