Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko Näytä viesti
Ei tule, koska PV vaatii vain että kuljettajat ovat Suomen kansalaisia, ei että heidän pitäisi pitää mukanaan asiakirjoja joilla sen voi todistaa (eli käytännössä passia).
Ja HSL:ssä ei ole tullut kenellekään mieleen antaa tästä sellaista ohjetta eteenpäin liikennöitsijälle, että kuljettajien on kyettävä todistamaan kansalaisuutensa? No, enpä sinänsä ihmettele, tuohan vaatisi uskomatonta oma-aloitteisuutta.

"Puolustusvoimat edellyttää linjan 86 kuljettajilta suomen kansalaisuutta. Sen vuoksi HSL edellyttää, että liikennöitsijä huolehtii siitä, että linjan 86 kuljettajien on pyydettäessä kyettävä todistamaan kansalaisuutensa luotettavasti henkilötodistuksella tai passilla. Jos todistaminen ei ole mahdollista ja lähtö Santahaminasta jää ajamatta, katsotaan tämä ajamattomaksi lähdöksi."

Yllä olevan saa vapaasti kopioida seuraavaan liikennöintisopimukseen. Ja jos sopimus kallistuu siksi, että liikennöitsijä joutuu maksamaan kuskeille ne henkkarit, niin kallistukoon. Jätetään joku pakettiautovuoro ajamatta jossain päin kaupunkia, niin on rahaa kuljettaa varusmiehet perille asti.