Havaintoja ja uutisia Turun seudun liikenteestä - kevät 2023

Terve

En tiedä kuuluuko tänne mutta liikennöikö Vainio mitään paikallisliikennettä Turussa/Turun seudulla, Saloa ei oteta lukuun. Entä yöpyykö Turussa mitään paikkuriautoja?
 
Terve

En tiedä kuuluuko tänne mutta liikennöikö Vainio mitään paikallisliikennettä Turussa/Turun seudulla, Saloa ei oteta lukuun. Entä yöpyykö Turussa mitään paikkuriautoja?

Vainio liikennöi Sauvon linjoja 720-722 kirjainvariaatioineen. Linjoja toki ajetaan korkeilla autoilla, jotka ovat firman väreissä.
 
Vainio liikennöi Sauvon linjoja 720-722 kirjainvariaatioineen. Linjoja toki ajetaan korkeilla autoilla, jotka ovat firman väreissä.

Luonteeltaankin nuo ovat enemmän perinteistä maaseudun vakiovuoroliikennettä kuin varsinaista paikallisliikennettä.
 
2.4 yö, Nyholm 98/34. Harvemmin yölinjalla näin vanhaa, vaikkakin sallittua kesäkuun loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:
Onko Nobinan BYDeissä ollenkaan matkustamon lämmitystä?
Muutaman kerran olen niillä talvella matkustanut ja aina ollut kylmä.
Yutongit ovat olleet lämpimiä.
 
Kauppatorin aikataulumonitorit on vihdoin saatu toimimaan! (klik) Mutta olisiko "Departs" parempi käännös?

Minua häiritsee "Tiks Tii haspitol". Suomeksi ja ruotsiksi (ÅUCS) tuo akronyymi lausutaankin sanana, mutta englanniksi? Kai, kun tekee vain, mutta olisi kyllä kiintoisaa tietää, että onko tässä asiassa ja yleisemmin joidenkin pysäkkinimien englannintamisessa ihan konsultoitu jotain kielitieteilijää.

Liedossa alkaa 3.4.2023 joukkoliikennekokeilu, jossa linjan 6 vuoroihin on liitetty ilmaiskuljetus Avantin työpaikka-alueelle. Vaihtopysäkkinä toimii Tammen pysäkki, ja tarjontaa on sekä aamulla että iltapäivällä.

Aikataulu, reittikartta ja muuta tietoa löytyy Liedon kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjasta 6.3.2023, asia nro 67 liitteineen.

Nyt kaipaisin tänne kyllä tuota :bounce: -hymiötä. Aion olla paikalla ja raportoida.

Liekös tämä muuten kuinka mones tahdistettu vaihto Fölialueella?
Lasketaanko se, että päivän ensimmäiset autot ovat kaikki kauppatorilla viideltä? (Siinä muuten jollekin dronekuvaajalla komea aihe.)

Harmi, että Partanen menee syksyllä kiinni. Siinä meinaan lienee bulkki tuon pysäkin käyttäjistä nyt. Veikkaisin hihasta ravistaen, että noin 15 käyttäjää siinä nyt päivässä suuntaansa, eli ihan liian vähän, eikä puolessa vuodessa ehdi ihmisten tavat, tai ihmiset, kauheasti muuttua. Aika monella on nykyisellään romupolkupyörä siinä Tammen pysäkillä ja asiaa on selvästi ajateltu, kun pyöräkatokset löytyy.
 
Avantin liikenteen ensimmäisenä iltapäivänä 3.4. oli ajossa MB Sprinter, nro 14.

Aamulla numero 6.
Teki fiksusti, eli lähti tuolta pohjoisen puoleiselta pysäkiltä, joka on lähempänä, toisin kuin Liedon kaupunginhallituksen päätöksen liitteessä tai kahvihuoneen seinällä Vesman monisteessa olevassa samassa kuvassa annettiin ymmärtää. Iltäpäivällä lähtö on todella hyvissä ajoin; Partaselta, Schenkeriltä, Keskolta kävelee vielä Tammeen siinä ajassa kun tuo on jo mennyt menojaan. Alikulustakin ehti mennä.

vesma sprinter.jpg
 
Viimeksi muokattu:
15.4. iltapäivällä linjalla 2A LS-Liikennelinjojen nro 54: Etukilvessä 801 Kaarina-Parainen ja ikkunalla paperilappu, jossa 2A. Sivu- ja takakilpi sentään toimivat oikein.
 
Ja oletteko huomanneet, että [6 ÅBO - LUNDO]:ssa D on muita kirjaimia pienempi...
Niin, se D piirtyy tuossa määränpääkentässä samalla tavoin hieman kohotettuna kuin linjatunnuksen kirjain sellaisilla linjoilla, joissa numeron yhteydessä on vielä kirjainkin. Esimerkki linjalta 6 ruotsiksi. 2A ja 13A esimerkkeinä kirjaimen sisältävistä linjatunnuksista, joissa tunnuksen kirjain näkyy niin ikään ylös kohotettuna.
 
23.4. havaittu uudenlainen asettelu TuKL 56:ssa ykkösen linjakilvessä lentokentän suuntaan: https://rvleino.kuvat.fi/kuvat/2023/Huhtikuu/tukl_56.jpg. Sataman suuntaan ei havaintoa kilven asusta.

Vastaavanlaisia näkyi silloin kun nuo LPM-Volvot tulivat ensimmäisiä kertoja ajoon, vielä oransseilla linjakilvillä. Osassa autoissa lienee väärin ohjelmoidut kilvet, tai sitten niissä on jotain muuta häikkää... Sataman suuntaan kilpi on lähes normaali, mutta siinä laiva näyttää törmäävän satamaan. Kuva.
 
Takaisin
Ylös