Liepāja

Liittynyt
9 Heinäkuu 2005
Viestit
573
Latvian kolmanneksi suurimman kaupungin piskuinen yhden linjan "ratikkaverkko" porskuttaa edelleen, vaikka asukkaita on vain n. 84.000. Nykyisellään Tatran KT4-nivelvaunuja on 16, osa alkuperäisiä neuvostoajan SU-versioita sekä osa entisiä DDR:ään toimitettuja ja sieltä käytettyinä ostettuja D-versioita. Arkipäiväliikenteessä vuoroja on seitsemän. Aikasemmin käytössä on ollut myös Tatran T4-vaunuja.

Netissä löytyi itselleni ennennäkemätön kuva Tatra-junasta. KT4:nen vetää (perävaunuksi muutettua?) T4:sta. Vaunun kylkinumero 211 paljastaa sen T4:ksi, jonka katolla ei kuitenkaan näy virroitinta. Onkohan vaunu muutettu moottoroiduksi perävaunuksi, joka saa virtansa vetovaunusta. Vai onkohan vaunusta poistettu myös ajomoottorit ja siten muunnettu ihan puhtaaksi "B4:ksi"?
 
Netissä löytyi itselleni ennennäkemätön kuva Tatra-junasta. KT4:nen vetää (perävaunuksi muutettua?) T4:sta.

Joka tapauksessa tuo kuva on neuvostoaikainen eli viimeistään vuodelta 1991. Nyky-Latviassa nuo venäjänkieliset tekstit "Säästökassa" ja "Miesten parturi" on korvattu kaupallisemmilla, latviankielisillä versioilla (ja niitä on katukuvassa melkoisesti enemmän).
 
Takaisin
Ylös