Tuo puuetäisyys on varmaan tehty sillä oletuksella, ettei puita trimmata, vaan puiden annetaan kasvaa vapaasti. Trimmaamalla puun saa pysymään hyvinkin kapeana.
Tuo puuetäisyys on varmaan tehty sillä oletuksella, ettei puita trimmata, vaan puiden annetaan kasvaa vapaasti. Trimmaamalla puun saa pysymään hyvinkin kapeana.
Katselkaapa vaikka Bulevardin puiden oksia suhteessa ajolankaan. Kyllä se tietyllä tavalla helpottaa ylläpitoa etteivät puut kasva aivan radan vieressä.
Ysin reitiltä Aleksin Kiven kadulta katosivat puut tästä samasta syystä, mutta loppujen lopuksi uudet puut istutettiin kadun keskelle kevyen liikenteen väylän molemmin puolin kuten kadulla muuallakin. Etäisyys raiteesta ei ole 6 metriä.
Selitystä tälle vaatimukselle voi hakea lehtikelin välttämisestä sekä tietenkin oksien karsimisesta. Mutta tulee kyllä mieleen myös haluttomuus. HKR:lle on tietenkin halvinta, ettei sen tarvitse hoitaa näitäkään puita, vaan ne saavat kasvaa ja rehottaa itsekseen. Valitsemamme valtuustohan meidän verorahojamme HKR:lle jakaa kaupungin pitämiseksi kauniina. Valtuusto on valinnut lautakunnan.
Antero
Kuinkahan massiivista liikennettä tuonne Laajasaloon on suunniteltu? Voisin kuvitella, että tuollaisessa esikaupunkiympäristössä kohtalaisen harvakseltaan kulkevat bussit ja ratikat mahtuisivat ihan hyvin samoille pysäkeille. Yhteiset pysäkit olisi varmasti erillisiä edullisempaa rakentaa eikä se nyt varmasti matkustajienkaan kannalta huono juttu ole, ettei tarvitse arpoa mennäkö bussi- vai ratikkapysäkille.
Ratikoiden osalta suurin piirtein yhtä tiheää kuin Tukholmankadulla tai Paciuksenkadulla. Koirasaarentien länsipäässä yhtä tiheää kuin Hämeentiellä.
Bussien osalta vuoroja on vähemmän eikä vuorovälejä ole käsittääkseni vielä suunniteltu.
Yhteisten pysäkkien rakennuskustannussäästö on marginaalinen tilanteessa, jossa koko katu joka tapauksessa rakennetaan alusta alkaen.
Arpominen on turhaa, sillä bussit palvelevat Herttoniemeen ja ratikat keskustaan suuntautuvaa liikennettä, eikä sellaisia matkoja käytännössä ole, joilla voi valita jomman kumman liikennemuodon.
Pahimmillaan bussit hidastavat raitiovaunujen kulkua pitkien pysäkkiaikojensa vuoksi (menkääpä katsomaan parin viikon päästä Kamppiin!), mutta suurin huono puoli tuossa liittyy siihen, ettei rv-väylää voida toteuttaa kaupunkikuvallisesti parempana ja liikenneturvallisuuden kannalta parempana nurmiratana urattomin kiskoin.
Minä kyllä väitän, että yksittäisiltä pysäkeiltä Laajasalossa bussin kyytiin nousevien matkustajien määrä on huomattavasti pienempi kuin Kampissa. Kampissa nousijoita on yleensä puoli bussillista, kun taas Laajasalon pysäkeillä olettaisin nousijoita olevan yleensä luokkaa 0 - 5.
En tiedä tarkemmin minkälaista linjastoa Laajasaloon on suunniteltu, mutta kaipa siellä kuitenkin saaren sisäisillä yhteyksillä on mahdollista valita bussin ja ratikan välillä (esim. Koirasaarentie - ostari -välillä.
Varmaan ne nousijamäärät kasvavat, kun asutus lisääntyy, mutta toki ne ovat pienemmät kuin Kampissa. Samaa mieltä.
Linjaston näkee Kruunuvuoren joukkoliikenneraportista. En nyt jaksa etsiä linkkiä siihen, mutta se varmaan löytyy KSV:n sivuilta, tai täältä foorumiltakin.
Täytynee toivoa sellaista ihmettä, että ratikka jatkuisi lopulta Herttoniemeen. Sitten yhteisiä bussipysäkkejä tulisi kai korkeintaan Laajasalon ostarin ja Herttoniemen välille.
Tästä syystä olisi tietysti hyvä päättää jo nyt, jatkuuko ratikka Herttoniemeen ja voitaisiinko yöliikennekin hoitaa ratikoilla. Tosin bussipysäkit tarvittaisiin edelleen poikkeusliikennettä varten.
Aiemmin tällä viikolla oli mahdollisuus tavata suunnittelupäällikkö Lehmuskoskea, jolta kysyinkin Laajasalon raideyhteyden jatkamisesta Herttoniemeen. Joissakin alkuperäisissä suunnitelmissa sitäkin on kaavailtu, mutta nyt jäi vahva kuva, että suunnitteluyksikkö ei ole Herttoniemen haarasta pätkääkään innostunut. Toisin sanottuna heidän mielestään kuopattu idea.
HKL voi suhtautua penseästi, mutta kaupunginvaltuusto ei suhtaudu. Se on ilmaissut halunsa ulottaa ratikka Herttoniemeen, ja viraston tehtävä on suunnitella sitä, mitä päättäjät haluavat. Tietenkin on monta hyvää syytä vakuutella, ettei ole mahdollista tehdä sitä, mitä jostain syystä ei vain haluta.
Antero
Ihmetyttää tämä HKL:n yleinen suhtautuminen, että "ei kannata" (tuttu myös eräästä valtio-omisteisesta yhtiöstä). Onko päässyt kenties unohtumaan, että esim. suunnitteluyksikössä suunnitellaan, että miten toteutetaan parempaa joukkoliikennettä, eikä vain voivotella, että ei nyt voi mitään? Onneksi valtuusto sentää ymmärtää toimia:
Toivottavasti myös jatkossa riittäisi innostusta, ettei hankkeet kaadu HKL:n "niskurointiin". Varsinkin Laajasalon kokoisessa ratikkahankkeessa olisi täysin päätöntä, jos linjaa Herttoniemaan ei toteutettaisi, vaan jatkettaisiin bussirallia.
Uuden radan lisäämisessä tulee myös lisää vaunukilometrejä päivää kohti. Taitavat insinöörit pelätä kalustovajetta ja myös säilytystilan vajetta. Onneksi Herttoniemestä voisi löytyä kohtuuhintainen teollisuustontti haaran raitiovaunujen yösäilöksi. Uutta kalustoa ollaan hankkimassa muutenkin, vielä nyt kyse on vain numeron kasvattamisesta.
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/.../1135244554994
Kannattaa (tai ei kannata) lukea myös kommenttiosio.
"Juna toisi huumeet."
Ei ole nyt aikaa lukea tällä hetkellä 75 viestiä. Alussa sentään näytti olevan kannanottoja puolesta sekä vastaan. Mutta asiantuntemattomuus loisti poissaolollaan.
Huvittavaa tai säälittävää on, että kukaan ei taida edes ymmärtää, että samaan aikaan pidetään itsestään selvänä, että Herttoniemeen rakennetaan tunnelia ja siltoja autoliikenteen tarpeisiin suunnilleen samalla hinnalla kuin tämä joukkoliikennesilta. Ja samasta syystä, eli Kruunuvuorenrannan uusien asukkaiden tarpeisiin. Valitettavaa tämä tietämättömyys ja piittaamattomuus on erityisesti niiden kannalta, jotka väittävät vastustavansa siltaa ympäristösyistä. Autoilun lisääntyminen ja teiden rakentaminen ja leventäminen eivät ollenkaan haittaa mitään?
Antero