Eihän tässä ollut tästä kysymys, vaan siitä, että nykyiset arviointiohjeet ovat Suomessa sellaisia että muualla joka suhteessa menestykselliset joukkoliikennehankkeet - kuten esimerkiksi Ranskan tyyppiset pikaraitiotiehankkeet - eivät voisi edes olla kannattavia Suomessa käytettävällä arviointimenettelyllä, koska Suomessa suurin osa liikennehankkeiden hyödystä on yleensä yksityisauton kuljettajan ja matkustajien vapaa-ajan säästöä, jota ei edes pitäisi arvioida hyödyksi tai haitaksi.Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg
Väitteesi siitä, että muut joukkoliikenteen etuisuusratkaisut kuin metro olisivat vain rahapulan sanelemia tai tilapäisiä, ovat perättömiä.Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg
Metroratkaisuja mainitsemasi kokoluokan kaupunkeihin on toteutettu 1960-70-luvun arvomaailmalla ja silloin tehdyin suunnitelmin. Joissakin kaupungeissa tunnelien toteutus jatkuu (esim. Wien, Stuttgart), toisissa on siirrytty kustannustehokkaampiin ja enemmän hyötyä tuottaviin pintaratkaisuihin (mm. München, Strasbourg, Berliini, Rhein-Ruhr)
Ranskassa esimerkiksi useimmissa kaupungeissa rahoituksen olisi saanut sekä metroon (esim VAL) tai pikaraitiotiehen, mutta lukuunottamatta Lilleä, Rennesiä ja Toulousea kaupungit valitsivat pikaraitiotien, koska siitä on suuremmat kaupunkikehityshyödyt kuin VAL - metrosta. Lyon siirtyi metrolinjojen rakentamisesta pikaraitiotiehen, koska hyödyt olivat suuremmat.
Saksassa valtion rahoitusohjeet ohjasivat 1980-luvulle asti tunneliratkaisuihin, joita toteutettiin usein vain siksi että niihin sai valtion rahaa. Rahoitustilanteen muututtua tunnelihankkeita on peruutettu, koska pinnalle toteutetut raitiotiet ovat edullisempiä.